🥬 Pakchoi = pakčoi = bok choy = čínské bílé zelí 🥬


Tato chutná zelenina se z původní vlasti Číny během tisíců let rozšířila do celého světa. Je to příbuzný mangoldu s dobrou zásobou živin a má velmi nízký obsah kalorií.

👉🏻ochranné účinky před vznikem rakoviny, zejména plic, prostaty a rakoviny tlustého střeva
👉🏻obsahuje kyselinu listovou, která mimo jiné ochraňuje plod během prvního trimestru těhotenství před mutací v DNA a před vrozenými vadami neurální trubice

👉🏻 obsahuje vitamin C, vitamin E a beta­karoten
👉🏻 má silné antioxidační vlastnosti, které pomáhají buňkám odolávat poškození volnými radikály

👉🏻 obsahuje také minerální selen (což většina zeleniny a ovoce ne).Tento prvek pomáhá při detoxikaci těla, zabraňuje zánětu a snižuje výskyt nádorů
👉🏻obsažená vláknina přispívá ke zdraví střev a udržuje rovnováhu střevní mikroflóry

A jak na přípravu?

  • Vymačkat 3 stroužky česneku (na jedno balení = 2 ks)
  • Nadrtit čerstvý pepř 1 čl
  • Hymalájská sůl 1 čl
  • Na 1 lžíci Ghí / kokosového oleje zpěnit česnek s pepřem na pánvi
  • Vhodit Pakčoi a orestovat ze všech stran
  • Zalít 1 dcl vody a nechat dusit do poloměka za občasného promíchání

A použít jako přílohu třeba k pečenému masu.

Dobrou chuť!

Komentáře
  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější