NOVÁ VÝZVA Hubnu jídlem se společným začátkem. Startujeme už 30. SRPNA 2023!

Low-carb dýňové latte

Také rádi chodíte do kaváren a dáváte si voňavé latte s různými příchutěmi?

Máme pro vás návod na zdravý, lowcarb friendly lahodný, hřejivý a voňavý nápoj dýňové latte, který si připravíte opravdu za chvilku, pokud budete mít předvařenou dýni, pak za 5 minut můžete servírovat.

Nemusíte již běhat po kavárnách a shánět dýňové latte a řešit objednávku bez cukru (pokud jste tedy lowcarbák), což mnohdy není ani možné, protože se mimo cukru používají i sirupy s příchutí dýně pro výslednou chuť nápoje (ale žádná dýně tam vlastně není). Takže s námi se naučíte připravit si svůj domácí, chutný nápoj, budete ho milovat!

Ačkoli příprava domácího latte může znít složitě, věřte, že tomu tak není. Klíčem k úspěchu je napěňovač mléka, který pro výsledný efekt potřebujete / nicméně, pokud ho nemáte – my vynalézavé ženy – si dokážeme našlehat mléko do výsledné konzistence i ručním šlehačem, že?

Jedinou surovinou, která je na našem trhu prozatím málo dostupná je dýňové koření (pumpkin spice). V zahraničí tuto směs koupíte v obchodech, u nás občas na internetu nebo musíte míchat, drtit nebo mlít. Ale to je právě na vaření zajímavé, hezké a voňavé, co myslíte?

—————————————————————————————————–
Nevíte, jak začít s low carb / hledáte nové recepty a inspiraci?
Připojte se k našemu 6ti týdennímu online kurzu!
Pomůžeme Vám zvládnout vše krok za krokem:
• šest týdnů pod naším dohledem
• šest nákupních seznamů – stačí vyrazit nakupovat
• šest týdenních jídelníčků – odborně zpracovaný jídelníček pro snížení váhy a vyživení těla -> konec tápání a chybování!
• více než stovka podrobných receptů
• spousta rad, tipů a vychytávek
• podpora v uzavřené skupině – naše a naší koučky a také ostatních účastníků

—————————————————————————————————–

Takže co budeme potřebovat?

Mléko plnotučné 

Smetanu ke šlehání

Domácí dýňové pyré (předem uvařený kousek dýně, rozmixovaný najemno)

Čekankový sirup 

Silná káva (nejlépe esspreso)

Dýňové koření:

2 lžičky mleté skořice

1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

1/2 lžičky sušeného zázvoru

1/4 lžičky mletého hřebíčku

1/4 lžičky mleté vanilky (nebo použijte vanilkové aroma)

Jak na to?

  • v menším hrnci smíchejte mléko, smetanu a dýňové pyré -> od každého stejné množství = pokud děláte dýňové latte pouze pro sebe, pak odhadněte množství surovin dle velikosti svého hrníčku / skleničky
  • přidejte čekankový sirup – cca 1PL na porci a dýňové koření 1/3 čl na porci a zahřejte
  • odstavte z ohně a našlehejte ručním napěňovačem mléka nebo elektrickým šlehačem – minimálně 30 vteřin šlehejte, díky tomu se vše krásně spojí a konzistence bude jemná a krémová
  • nalijte do hrknu / sklenice a zalijte navrch kávou (velikost a intenzita esspresa)
  • ozdobte domácí, vyšlehanou šlehačkou a zlehka zasypte svrchu dýňovým kořením 

Pro efekt můžete do šlehačky jemně vložit sušený, skořicový lusk nebo hvězdičku kardamonu.

TIP: zbylo vám dýňové spice latte? Pak ho uchovejte v lednici (max.3 dny) a při dalším servírování opět zahřejte a řádně našlehejte & zalijte kávou svrchu a ozdobte šlehačkou a dýňovým kořením.

*foto by shutterstock

Komentáře