Nejlepší low carb chleba!

Mnoho začínajících s lowcarb stravováním si nedovede představit život bez chleba. Nejsem zastáncem náhražek, ale tenhle cibulový chléb je fakt pecka! Během našich low carb pobytů to byl vždycky nejžádanější recept od všech. A tak ho pouštím do světa.

Cibulový low carb chléb

Suroviny:

cibule 2 ks

Lžíce přepuštěného másla

Lžíce balzamikového octa

100 g mletého lněného semínka

50 g mletých mandlí

50 g kokosové mouky

25 g psyllia

Lžička mletého kmínu

Lžička prášku do pečiva bez fosfátů

Lžička mořské soli

150 tučného tvarohu

3 vejce

100 ml vody

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170 stupňů.

Nakrájenou cibulku osmahněte na lžíci přepuštěného másla hezky do hněda. Vmíchejte lžíci balzamikového octa.

Než cibule vychladne, namelte lněné semínko a mandle. Smíchejte s kokosovou moukou, psylliem, přidejte mletý kmín, prášek do pečiva a sůl.

V jiné míse smíchejte tvaroh, vejce a 100 ml vody. Promíchejte dohromady se sypkou směsí a cibulí.

Vytvarujte bochánek nebo veku. Pečte na plechu s pečícím papírem asi hodinu.


Chcete začít s low carb a nevíte si rady?

6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – odborná podpora v uzavřené FC skupině & koučing


Výborný k vajíčkům, pomazánkám nebo jako topinka k tataráku.

Přidáte-li se do našeho 6 týdenního online kurzu, naučíte se mnoho dalších low carb vychytávek a receptů a získáte kompletní kuchařku na 6 týdnů, která Vám zůstane.

Lukáš a Monika

Pokud s LC začínáte, založili jsme skupinu LOW CARB pro začátečníky, pro podporu všech nováčků!

Tagy:
Komentáře