Nejlepší low carb chleba!

Mnoho začínajících s lowcarb stravováním si nedovede představit život bez chleba. Nejsem zastáncem náhražek, ale tenhle cibulový chléb je fakt pecka! Během našich low carb pobytů to byl vždycky nejžádanější recept od všech. A tak ho pouštím do světa.

Cibulový low carb chléb

Suroviny:

Dvě cibule

Lžíce přepuštěného másla

Lžíce balzamikového octa

100 g mletého lněného semínka

50 g mletých mandlí

50 g kokosové mouky

25 g psyllia

Lžička mletého kmínu

Lžička prášku do pečiva bez fosfátů

Lžička mořské soli

150 tučného tvarohu

3 vejce

100 ml vody

Rozehřejte troubu na 170 stupňů.

Nakrájenou cibulku osmahněte na lžíci přepuštěného másla hezky do hněda. Vmíchejte lžíci balzamikového octa.

Než cibule vychladne, namelte lněné semínko a mandle. Smíchejte s kokosovou moukou, psylliem, přidejte mletý kmín, prášek do pečiva a sůl.

V jiné míse smíchejte tvaroh, vejce a 100 ml vody. Promíchejte dohromady se sypkou směsí a cibulí.

Vytvarujte bochánek nebo veku. Pečte na plechu s pečícím papírem asi hodinu.

Výborný k vajíčkům, pomazánkám nebo jako topinka k tataráku.

V rámci našeho online kurzu ho účastnici občas mají k snídani 🙂

Lukáš a Monika

Pokud s LC začínáte, založili jsme skupinu LOW CARB pro začátečníky, pro podporu všech nováčků!

Tagy:
Komentáře