Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

12.1. 2020

Maso zdravé či škodlivé?

Další studie o masu, další diskuse a veřejnost se se ptá, co si o tom myslet?  Tentokrát je to metaanalýza řady studií uveřejněná v Annals of Internal Medicine (americký lékařský časopis vydávaný Americal College of Physicans) provedená mezinárodní skupinou vědců, kteří dospěli k závěru, že lidé nemusí snižovat svou spotřebu červeného a zpracovaného masa. V posledních několika letech studie po studii ukazovaly...

29.12. 2019

Novoroční zamyšlení

Když jsem v dubnu zakládal skupinu Low carb pro začátečníky na Facebooku, nenapadlo by mě, že nás tu do konce roku bude skoro 12 tisíc! Neuvěřitelné a zavazující. Chtěl jsem vytvořit bezpečný prostor pro sdílení Low carb zkušeností a vzájemnou pomoc a podporu. Bez napadání se, urážení nebo vysmívání. S vědomím, že každý někdy začínal a každý má jiné znalosti nebo tempo učit...

22.12. 2019

Sněhové kuličky

Letošní Vánoce asi bílé nebudou. Sněhové kuličky by to mohly aspoň trochu zachránit 🙂 Ingredience: 1 hrnek pomletých vlašských ořechů 1/2 hrnku kokosové mouky (+ 1/2 lžíce na dokončení) 1/2 hrnku rozpuštěného másla 1 velké vejce 1/2 hrnku erytritolu 1/2 PL vanilkového extraktu Jak na to? troubu předehřejte na 160°C všechny suroviny promíchejte a spojte v měkké, hladké těsto těsto...

15.12. 2019

O tohle se musíme podělit!

Uplynulý týden pro nás byl velmi významný a to z několika důvodů. Naše skupina Low carb pro začátečníky dosáhla DESETI TISÍC ČLENŮ! ❤️🙏 Krom toho jsme dostali jednu z nejhezčích recenzí k našemu kurzu, o kterou se nejde nepodělit! A do třetice, spustli jsme Novoroční výzvu LOW CARB ROK 2020, pro společný začátek, vzájemnou podporu a naše vedení. Šest týdnů, šest nákupních...

24.11. 2019

Vejce zapečené s avokádem

V současnosti se svět stravování naštěstí opět navrací k původním a kvalitním potravinám a  vejce je na vrcholu potravinové pyramidy. Pojďme ho tedy proměnit v něco krásného – třeba zapečené s cuketýnami a avokádem, hmm? Možná už víte, že vejce jsou úžasným palivem pro vaše tělo, ale věděli jste, že jsou také super přínosné pro váš mozek? Zvyšují kognitivní funkce a podporují lepší...

12.11. 2019

Nadupaná low-carb tortilla bez vaječné chuti se skvělým nutričním složením

Tortilly jsou pokrm, který se v nízko sacharidovém stravování moc nevyskytuje. Pokud ano, bývá z vaječného základu, pak tedy i velmi vaječné chuti. Tortilla v Hubnu jídlem provedení vás nejen překvapí svou pevnou strukturou, ale hlavně skvělou, nevaječnou chutí, ačkoli jsme k jejímu vytvoření využili super protein v podobě sušeného bílku Můj bílek. Je to prostě nadupaná low-carb tortilla bez vaječné...

28.10. 2019

Brambory vs. batáty

Můžu při LC brambory? A co batáty? Jsou si podobné nebo se nějak liší? Tato nutriční debata mnohdy poháněná dezinformacemi je často tak nesmyslná, že jsme se rozhodli vás do problematiky těchto hlíz v krátkosti zasvětit. Brambory a batáty sice sdílejí své jméno, ale botanicky si příbuzní nejsou. Zatímco brambora patří do čeledi lilkovitých, batáta má svůj původ v čeledi svlačcovitých....

14.10. 2019

Pecka z avokáda, superpotravina?

Víte, že je to ovoce, které neobsahuje skoro žádný cukr, zato velké množství tuku? Avokádo je zdrojem zdravých tuků a vitamínů, patří mezi extra zdravé potraviny: snižuje cholesterol nasycené mastné kyseliny se neukládají do tělesných tuků, naopak pomáhají při spalování bohaté na železo (vhodná konzumace v těhotenství) obsah velkého množství mangnesia vitaminy B,E,K,C a H – chránící nervový systém a pokožku...

2.10. 2019

Dýňové gnocchi

🍂S podzimem přišla i sklizeň dýní. Co takhle si dát dýňové gnocchi. Recept je opravdu jednoduchý: 👉🏻menší dýni olopejte, osdtraňte slupku, uvařte do měkka, rozmixujete na pyré 👉🏻přidejte 3 větší vejce, osolte 👉🏻zamíchejte tapiokovou mouku tak, aby konzistence těsta byla pevnější a daly se z něj tvarovat gnochci 👉🏻přidejte nastrouhaný parmenzán (hrstku) nebo nasekané bylinky 👉🏻vyválejte do válečku & pokrájejte na jednotlivé...

24.9. 2019

Jednoduchý low-carb knäckebrot (křupavý chléb)

Silvestrovký edit: hotový knäckebrot nalámejte na kousky a použijte k sýrům, salámům či zelenině zakáplé olejem. A protože konec roku je často o bilancování, máme pro vás i krátké Novorční zamyšlení o LC a jeho přínosech na zdraví a kva,litu života. Chcete-li přejít na low-carb, pak jako správný Čech určitě přemýšlíte o tom, že ty ranní cesty do voňavé pekárny pro křupavé rohlíčky a měkoučký, teplý chleba prostě...

  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější