NOVÁ VÝZVA s 1. týdnem ZDARMA a společným začátkem. Startujeme už 14. ČERVNA 2023!

Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

12.5. 2019

LOW CARB V PRAXI

Článek Low carb pro začátečníky četlo přes 50 tisíc z vás a dostáváme spoustu dotazů. Připravili jsme proto pokračování pro začátečníky, zaměřené...

28.5. 2023

Chřest – očistná mantra pro tělo

Chřest je zázračná rostlinka přímo nacpaná zdravím! Máte špatnou pleť -> udělejte si čaj ze sušených kořenů chřestu, máte problémy...

18.4. 2023

Jíte-li při LC mnoho sacharidů => nehubnete…

Neexistuje žádná přísná definice nízkosacharidové stravy, vše pod 100–150 gramů denně je obecně považováno za nízkosacharidové. To je rozhodně mnohem méně...

13.4. 2023

Příjem tekutin při low carb stravování

S nízkosacharidovou stravou může být snadné zapomenout na dostatečný příjem tekutin, což může vést k dehydrataci. Je důležité pít dostatek vody a tekutin...

7.4. 2023

Low carb velikonoční věnec

Ať již jsou Velikonoce nebo běžné dny víkendu – a vy jste low carb a dali byste si rádi něco „na zub“,...

1.4. 2023

Kdo jsme? Katka, těší mě!

Kdo jsme? Katka, těší mě!

18.3. 2023

Co je to xylitol?

Xylitol, takzvaný „březový cukr“, je sladidlo, které je při low carb stravování možné občas využít. Jedná se o látku přírodního původu a na rozdíl od...

1.2. 2023

Není kilo jako kilo – nevažte se, měřte se!

Na váhu je kilo tuku a kilo svalstva to samé. Proč je v tom v praxi takový rozdíl? Nemělo by nám záležet jen...

30.1. 2023

Kešunéza – lowcarb majonéza z kešu ořechů

Při lowcarb stravování často pužíváme klasickou majonézu a zrovna tak je časté i použití ořechů kešu. Proč nezkombinovat tyto dvě LC suroviny...

9.1. 2023

Obezogeny – rozlaďují náš metabolický termostat

Při redukci váhy pomocí stravy nebo pohybu bychom často předpokládali, že jsme na správné cestě, nicméně nás mohou ovlivňovat i jiné faktory,...

3.1. 2023

Vše o lowcarb a Hubnu Jídlem kurzu slovem spoluautorky Moniky

V rozhovoru se spoluautorkou projektu Monikou z Festivalu Uvědomění, kde projekt Hubnu Jídlem přijal pozvání a otevíral celý festival (www.festivaluvedomeni.cz), se dozvíte...

20.12. 2022

Sváteční saláty trochu jinak

Jaký salát na slavnostní hostinu budu připravovat, když jsem lowcarb? Myslíte si, že ty klasické brambory prostě nic nenahradí? Věřte, že...

15.12. 2022

Linecké low-carb cukroví 

Tradiční voňavé cukroví s křehkou strukturou a lahodnou máslovou chutí, kyselkavým dozvukem rybízové marmelády v ústech – linecké slepované, kdo by ho neznal,...

2.12. 2022

Batátová hnízdečka s pecorinem & vaječným očkem

Vaječné košíčky v hnízdě ze sladkých brambor jsou lahodné a výživné jídlo jednoduše vytvořené z nastrouhaných sladkých brambor, vajec a koření – vše zapečené...

5.11. 2022

Low-carb dýňové latte

Také rádi chodíte do kaváren a dáváte si voňavé latte s různými příchutěmi? Máme pro vás návod na zdravý, lowcarb friendly lahodný, hřejivý a voňavý...

29.5. 2022

Počítat či nepočítat?

Počítání kalorií, bazální metabolismus, výdej versus příjem, nastavení kalorických tabulek – jedny z nejčastějších témat dotazů, které dostáváme. Pojď se tedy...

24.4. 2022

ZADRŽOVÁNÍ VODY V TĚLE – MYSLÍTE, ŽE PROTO NEHUBNETE?

Máte-li pocit, že vaše tělo je jeden den nateklejší a druhý den jakoby splasklejší (případně i trvaleji) nebo vám váha říká, že...

19.4. 2022

Borůvky – modré zlato z lesa

Malé bobulky brusnice borůvky doporučované při low carb stravování jako vhodný typ bobulovin mohou působit nenápadně a nudně oproti atraktivnímu exotickému...

25.3. 2022

Koktejl úspěchu = cvičení & endorfiny & vnitřní klid

Pokud se potýkáte s nadváhou, nebo i tehdy, pokud chcete zhubnout jen z estetického důvodu, je každodenní pohyb nebytně nutný! -> pohyb podporuje...

25.2. 2022

10 nejlepších zdrojů vlákniny při low-carb

Nejčastěji bývá vláknina spojována se správným zažíváním, pokud máte v této oblasti problémy, může to být způsobeno právě nevhodnou skladbou stravy...

30.1. 2022

Špatně spíte? Zkuste předspánkový rituál!

Každá změna v našich tělech nás nějak ovlivňuje a při přechodu na low-carb prožívá váš organismus přeměnu na metabolické úrovni a je většinou běžné, že...

26.12. 2021

Jak tentokrát zvládnout novoroční předsevzetí

A zas je tu Nový rok a s ním pro mnohé z nás i odhodlání pro nový začátek, změnu životního stylu, menší váhu a lepší...

2.11. 2021

Viscerální a podkožní tuk & jaký je v nich rozdíl?

Tápete v terminologii tělesného tuku – podkožní, viscerální – který je který a jak se pozná? Pojďme si osvětlit, co dané termíny...

26.10. 2021

Jak na nafouklé břicho?

S low-carb stravováním jde v ruku v ruce nafouknuté břicho a to především při přechodu na LC z předešlého stylu stravování. To, co jíte, přímo...

17.8. 2021

Time management – nestíhám!

Doba současnosti je pro mnohé z nás – jak muže tak ženy – neúprosná. Jak zkominovat vše dohromady – děti, manžel,...

21.4. 2021

Domácí kokosové mléko

Low-carb vaření je často provázeno vůní a chutí kokosu – kokosové mléko je součástí spousty receptů, zkuste si ho připravit sami...

21.3. 2021

Velikonoční LC zajíček

„Lowcarbáci“,  Velikonoce jsou za dveřmi! Těšíte se? Toto krásné období roku je pro mnohé opravdu zásadní tak, jako Vánoce. -> vyzdobte si...

9.3. 2021

Obsah sacharidů ve vybraném ovoci a zelenině

Low-carb stravování může zásadně zvýšit vaši šanci na ozdravení organismu a snižování váhy, ale pokud nezařazujete do stravy ty správné druhy potravin ve...

19.2. 2021

Trápí vás zácpa nebo nadýmání?

Dejte si ráno jogurt se lžící chia, lněného semínka a jakýchkoli ostatních oříšků (nejlépe v jogurtu pěkně odležené přes noc) nebo denně...

4.2. 2021

Tapioka – LC potravina vhodná či ne?

Velmi často se nás dotazujete, zda je tapioka vhodou low-carb potravinou. Mnohé zdánlivě spolehlivé „zroje“ uvádí, že tomu tak není....

3.1. 2021

A zase to střevo

Trávení je jeden z nejdůležitějších procesů v našem těle, se zásadním vlivem na naše vyživení, imunitu, zánětlivost, hormonální systém ale i naši náladu či...