Užijte si low carb Vánoce

Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

2.11. 2021

Jak na viscerální a podkožní tuk a jaký je v nich rozdíl?

Tápete v terminologii tělesného tuku – podkožní, viscerální – který je který a jak se pozná? Pojďme si osvětlit, co dané termíny znamenají, který z našich tělesných tuků je ten opravdu špatný a jak nad nimi zvítězit! Tukové buňky – všeobecně:  Tukové buňky mají v těle dvě základní funkce – slouží jako zásobárna energie a chrání vnitřní orgány. Jsou přirozenou součástí...

26.10. 2021

Jak na nafouklé břicho?

S low-carb stravováním jde v ruku v ruce nafouknuté břicho a to především při přechodu na LC z předešlého stylu stravování. To, co jíte, přímo ovlivňuje vaše trávící ústrojí a důvodem nadýmání je množství vlákniny, které jste předtím nebyli zvyklí konzumovat. Tělo si časem zvykne, ale jak tuto nepříjemnou dobu transformace přežít? Cítíme-li bolest břicha, máme tendenci si zalézt pod deku...

17.8. 2021

Time management – nestíhám!

Doba současnosti je pro mnohé z nás – jak muže tak ženy – neúprosná. Jak zkominovat vše dohromady – děti, manžel, manželka, vaření, zaměstnání a svůj vlastní čas? Jak naplnit své vlastní potřeby / váš osobní prostor? Jak motivovat nebo vést svůj ten váš „tým“ k tomu, aby vše fungovalo, když často nemáme možnost realizovat se mimo váš...

21.4. 2021

Domácí kokosové mléko

Low-carb vaření je často provázeno vůní a chutí kokosu – kokosové mléko je součástí spousty receptů, zkuste si ho připravit sami doma -> za pár minut budete mít hotovo:) ingredience: strouhaný kokos 1 hrnek teplá voda 2 hrnky špetka soli (lze vynechat) jak na to? – kokos, vodu a sůl vložte do mixéru a mixujte na nejvyšší výkon 3 – 4 minuty ...

21.3. 2021

Velikonoční LC zajíček

„Lowcarbáci“,  Velikonoce jsou za dveřmi! Těšíte se? Toto krásné období roku je pro mnohé opravdu zásadní. Ačkoli je současná situace omezující a pro mnohé nešťastná, snad v našich duších zůstávají tradice pevně zakořeněné. Využijte tohoto času a domácí činnosti s Velikonocemi spojené prožijte o to intezivněji:)  -> vyzdobte si byt, obarvěte vajíčka, napleťte pomlázky a navařte a napečete spousty LC dobrot, které s námi sdílejte...

9.3. 2021

Obsah sacharidů ve vybraném ovoci a zelenině

Low-carb stravování může zásadně zvýšit vaši šanci na ozdravení organismu a snižování váhy, ale pokud nezařazujete do stravy ty správné druhy potravin ve správných poměrech (pozor! ne o správné váze nebo objemu!), pak se kýžený efekt této stravy může oddalovat. Pokud se dokonce snažíte setrvávat v ketóze (zde příjem sacharidů za den do 50 g), pak je pečlivý výběr potravin a následné skládání...

19.2. 2021

Trápí vás zácpa nebo nadýmání?

Dejte si ráno jogurt se lžící chia, lněného semínka a jakýchkoli ostatních oříšků (nejlépe v jogurtu pěkně odležené přes noc) nebo denně 2-3 lžíce lněného oleje smíchaného s jogurtem (nebo tvarohem) a 1 lžící podrcených (namletých) lněných semínek:) Uvidíte, uleví se vám:) Proč je lněné semínko takový zázrak? Ať už len hnědý (má více oříškovou chuť) nebo len zlatý (chuť lehce s máslovým...

4.2. 2021

Tapioka – LC potravina vhodná či ne?

Velmi často se nás dotazujete, zda je tapioka vhodou low-carb potravinou. Mnohé zdánlivě spolehlivé „zroje“ uvádí, že tomu tak není. Tak jak to tedy je? Odpověď zní ano, tapioka je při LC vhodná:) Jsme opravdu rádi, že o surovinách přemýšlíte. Pojďme si tedy k této něco říci. Maniok jedlý neboli tapioka je tropická rostlina, která je původem...

3.1. 2021

A zase to střevo

Trávení je jeden z nejdůležitějších procesů v našem těle, se zásadním vlivem na naše vyživení, imunitu, zánětlivost, hormonální systém ale i naši náladu či váhu. Přinášime aktuální Lukášův článek ze zimního dvojčísla časopisu Nová regena. O důležitosti zdravého střeva a mikrobiomu už toho bylo napsáno tolik, že jsem chvíli váhal, zda další článek není zbytečný. Sám jsem střevu jen v Nové...

2.1. 2021

Vyčerpané nadledvinky?

V posledním článku jsme si řekli něco o mitochondriích a tvorbě buněčné energie a jak jsou k tomu nutné některé mikroživiny. Nyní pokračiújeme sdílením dalšího Lukášova článku z Nové regeny, tentokrát o nadledvinkách a stresu. Proč? Možná dobře jíte, ale váha se nehýbe…. V letním čísle jsme se malinko dotkli důležitosti buněčné výživy a podpory našich mitochondrií. Maličkých továren uvnitř každé naší buňky, které...

  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější