Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

30.8. 2020

Ořechy mohou být toxické – pozor na ně!

V LC stravování jsou velice oblíbené a často doporučované ořechy (mimo arašídů, slunečnicových semen atd. – více o ořeších a LC potravinách naleznete zde: https://hubnujidlem.cz/low-carb-pro-zacatecniky/.  Nicméně v ořeších uložených dlouhodobě v teple a vlhku může vzniknout jed Aflatoxin, který je produkován plísní Aspergillus flavus. Vyskytuje se nejen v ořeších, ale ve všech potravinách uložených dlouhodobě v teple a vlhku. Často se ukrývá ve zboží z tropů, jako jsou arašídy...

17.6. 2020

Jak na perfektně vykřupanou slaninu?

Myslím, že všichni se shodneme, že perfektně vykřupaná slanina je opravdovým potěšením chutí. Ale to odskakování od prskající pánve, ve které se snažíme slaninu dozaltova osmahnout, není moc příjemné, že?  Snadnou metodou přípravy dokonalé slaniny je pečení v troubě. Úplně jednoduše vyložte plech alobalem, položte na něj plátky slaniny, vložte do předehřáté trouby a nechte dozlatova upéci.  Slaninu neotáčejte,...

5.6. 2020

Ořechové a makové řezy

Recept na ořechové řezy jsem přejala od své babičky, updatovala jsem je i na makové a splňující low carb stravování. Tato lahůdka oplývající makovou a ořechovou chutí je nejchutnější proležená minimálně jeden den v lednici – těsto pěkně nasaje vlhkost tvarohu a je pak perfektně vláčné a lahodné. Nezvládli jste novoroční předsevzetí a nezhubli?  Chcete začít s low carb a bojíte se chyb? Zkuste to...

15.5. 2020

Brokolicový salát s granátovým jablkem a brusinkami

Období salátů a lehčích jídel vhodných do teplého letního období se blíží, tak nabízíme trochu inspirace. Salát je hotov za 10 minut i s úklidem a servírováním, takže skvělá varianta i jako rychlá záchrana při nečekané návštěvě nebo super příloha ke grilovanému masu nebo sýrům. Nezvládli jste novoroční předsevzetí a nezhubli?  Chcete začít s low carb a bojíte se chyb? Zkuste to s námi s naší...

20.4. 2020

Kousněte si do pampelišky! Sníží hladinu cukru a pomůže při zesvětlení pih :)

Je jaro a s ním louky a zahrady žloutnou sluníčkovými květy pampelišek. Že vás pěkně štvou? Než je ze svých zahrad začnete likvidovat, přečtete si, jak je zpracovat třeba do salátu:) Pampeliška lékařská neboli smetánka lékařská je běžně se vyskytující rostlinka, kterou bezpečně poznáte podle zářivě žlutého květu a růžicových listů. Po utržení ze stvolů vytéká mléko, které na kůži zanechává...

10.4. 2020

Velikonoční low carb mazanec jako od babičky

Co by to bylo za Velikonoce bez pořádného mazance? I když se stravujete Low carb, nemusíte se ho vzdát! Monika pro vás vytvořila báječný recept, který zvládnete levou zadní a pochutná si celá rodina. Co budete potřebovat? 1 měkký tvaroh 2 vejce 125g másla 170g mandlové mouky 70g kokosové mouky Půl prášku do pečiva bez fosfátů 3/4 lžičky xantalové...

23.3. 2020

Jarní klíčení & život na talíři

Klíčky rostlinek jsou zdrojem minerálů a vitamínů, které si doma vypěstujete snadno sami. Díky našemu genetickému nastavení a skutečnosti, že jsme klíčky konzumovali již v dobách paleolitu, je tedy naše tělo přímo lačné po takto živých a čerstvých zdrojích vitamínů té nejvyšší kvality. Pojďte v dněšních nelehkých časech nucené karantény experimentovat a nakličte si doma svou vlastní zásobu života ve skleničce:) Dodáte...

15.3. 2020

Hygiena ovoce a zeleniny? Víme, jak na to:)

V dnešních dnech se slovo hygiena vyslovuje snad každým a to mnohokrát denně, pojďme si k ní říci více v souvislosti s potravinami – a to především k ovoci a zelenině.  V návaznosti na aktuální dění vás možná děsí myšlenka koupit si zeleninu a ovoce, na které sahá v obchodech mnoho lidí. Ale každý si doma vaří, zeleninu a ovoce k výživě a podpoře zdraví potřebujeme.  Někdo jsme zdatnějším...

11.3. 2020

Imunita a jak ji podpořit?

Víte, že v našich střevech žije víc bakterií, než kdy žilo na naší planetě Zemi? Bakterie, které s námi přirozeně žijí jsou pro nás neškodné. Ty nové jsou těmi nebezpečnými. Pokud ty naše přirozené vypudíme, ihned naše organizmy osídlí ty mnohem nenechavější typy. Bakterie žijící ve střevech tvoří až 80 procent naší imunity. Ty nám zásadně pomáhají nejen...

9.3. 2020

Stařecké skvrny a akné – vyhrajte boj s maskou z granátového jablka!

Stařecké skvrny se dávno neobjevují na pleti pouze lidem důchodového věku, jsou častým problémem žen i mužů již po třicítce (ne-li dříve:)). Akné taktéž nepatří pouze pubescentním výrostkům, ale současná populace jím trpí třeba až do věku důchodového. Obojí je na pleti nepříjemností, kterou se snažíme všemožně léčit, maskovat, ošetřovat maskami, kvalitními krémy a osvědčenými tipy od kamarádek. Ale ruku na srdce...

  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější