Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

26.12. 2021

Jak tentokrát zvládnout novoroční předsevzetí

A zas je tu Nový rok a s ním pro mnohé z nás i odhodlání pro nový začátek, změnu životního stylu, menší váhu a lepší zdraví. Low carb je pro tyto cíle skvělým prostředníkem. Jak to tedy udělat, aby to tentokrát vyšlo? Předpokládejme, že odhodlání už máte. Co dál? 1) nastudujte si základy LC stravy. Je to důležité. Důležitější než...

2.11. 2021

Jak na viscerální a podkožní tuk a jaký je v nich rozdíl?

Tápete v terminologii tělesného tuku – podkožní, viscerální – který je který a jak se pozná? Pojďme si osvětlit, co dané termíny znamenají, který z našich tělesných tuků je ten opravdu špatný a jak nad nimi zvítězit! Tukové buňky – všeobecně:  Tukové buňky mají v těle dvě základní funkce – slouží jako zásobárna energie a chrání vnitřní orgány. Jsou přirozenou součástí...

26.10. 2021

Jak na nafouklé břicho?

S low-carb stravováním jde v ruku v ruce nafouknuté břicho a to především při přechodu na LC z předešlého stylu stravování. To, co jíte, přímo ovlivňuje vaše trávící ústrojí a důvodem nadýmání je množství vlákniny, které jste předtím nebyli zvyklí konzumovat. Tělo si časem zvykne, ale jak tuto nepříjemnou dobu transformace přežít? Cítíme-li bolest břicha, máme tendenci si zalézt pod deku...

17.8. 2021

Time management – nestíhám!

Doba současnosti je pro mnohé z nás – jak muže tak ženy – neúprosná. Jak zkominovat vše dohromady – děti, manžel, manželka, vaření, zaměstnání a svůj vlastní čas? Jak naplnit své vlastní potřeby / váš osobní prostor? Jak motivovat nebo vést svůj ten váš „tým“ k tomu, aby vše fungovalo, když často nemáme možnost realizovat se mimo váš...

21.4. 2021

Domácí kokosové mléko

Low-carb vaření je často provázeno vůní a chutí kokosu – kokosové mléko je součástí spousty receptů, zkuste si ho připravit sami doma -> za pár minut budete mít hotovo:) ingredience: strouhaný kokos 1 hrnek teplá voda 2 hrnky špetka soli (lze vynechat) jak na to? – kokos, vodu a sůl vložte do mixéru a mixujte na nejvyšší výkon 3 – 4 minuty ...

21.3. 2021

Velikonoční LC zajíček

„Lowcarbáci“,  Velikonoce jsou za dveřmi! Těšíte se? Toto krásné období roku je pro mnohé opravdu zásadní. Ačkoli je současná situace omezující a pro mnohé nešťastná, snad v našich duších zůstávají tradice pevně zakořeněné. Využijte tohoto času a domácí činnosti s Velikonocemi spojené prožijte o to intezivněji:)  -> vyzdobte si byt, obarvěte vajíčka, napleťte pomlázky a navařte a napečete spousty LC dobrot, které s námi sdílejte...

9.3. 2021

Obsah sacharidů ve vybraném ovoci a zelenině

Low-carb stravování může zásadně zvýšit vaši šanci na ozdravení organismu a snižování váhy, ale pokud nezařazujete do stravy ty správné druhy potravin ve správných poměrech (pozor! ne o správné váze nebo objemu!), pak se kýžený efekt této stravy může oddalovat. Pokud se dokonce snažíte setrvávat v ketóze (zde příjem sacharidů za den do 50 g), pak je pečlivý výběr potravin a následné skládání...

19.2. 2021

Trápí vás zácpa nebo nadýmání?

Dejte si ráno jogurt se lžící chia, lněného semínka a jakýchkoli ostatních oříšků (nejlépe v jogurtu pěkně odležené přes noc) nebo denně 2-3 lžíce lněného oleje smíchaného s jogurtem (nebo tvarohem) a 1 lžící podrcených (namletých) lněných semínek:) Uvidíte, uleví se vám:) Proč je lněné semínko takový zázrak? Ať už len hnědý (má více oříškovou chuť) nebo len zlatý (chuť lehce s máslovým...

4.2. 2021

Tapioka – LC potravina vhodná či ne?

Velmi často se nás dotazujete, zda je tapioka vhodou low-carb potravinou. Mnohé zdánlivě spolehlivé „zroje“ uvádí, že tomu tak není. Tak jak to tedy je? Odpověď zní ano, tapioka je při LC vhodná:) Jsme opravdu rádi, že o surovinách přemýšlíte. Pojďme si tedy k této něco říci. Maniok jedlý neboli tapioka je tropická rostlina, která je původem...

3.1. 2021

A zase to střevo

Trávení je jeden z nejdůležitějších procesů v našem těle, se zásadním vlivem na naše vyživení, imunitu, zánětlivost, hormonální systém ale i naši náladu či váhu. Přinášime aktuální Lukášův článek ze zimního dvojčísla časopisu Nová regena. O důležitosti zdravého střeva a mikrobiomu už toho bylo napsáno tolik, že jsem chvíli váhal, zda další článek není zbytečný. Sám jsem střevu jen v Nové...

  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější