Linecké low-carb cukroví 

Tradiční voňavé cukroví s křehkou strukturou a lahodnou máslovou chutí, kyselkavým dozvukem rybízové marmelády v ústech – linecké slepované, kdo by ho neznal, že?

Připravili jsme pro vás low carb verzi pro ty, kdo jsou plně low-carb, mají diabetes, celiakii nebo pro ty, kteří chtějí promlsat vánoce trochu zdravěji:)

Pokud chcete vyzkoušet i další low carb cukroví jako třeba tradiční včelí úly, kokosové rafaelky, lehoučké snížky, luxusní marokánky, moderní esspresky a mnoho dalších, zkuste recepty z naší pdf kuchařky Vánoční low carb cukroví, kterou můžete zakoupit zde: https://hubnujidlem.cz/vanocni-recepty/

Infredience:

Mandlová mouka 100 g 

Kokosová mouka 50 g

Vejce 1 ks + 1 žloutek

Máslo 30 g

Erytritol 20 g (nebo čekankový sirup)

Xantanová guma ½ lžičky (lze vynechat, pokud používáte Erytritol, doporučujeme ji použít)

Vanilkový extrakt 8 kapek

Kůra z citrónu 1 čl

Jak na to?

  • ze všech surovin pokojové teploty vymíchejte hladké těsto, které nechte přes noc v lednici
  • těsto vyválejte mezi dvěma pláty pečícího papíru, vrchní díl sejměte a vykrajujte libovolné tvary, nechte vykrájené tvary na pečícím papíru, jen odkrojky opatrně odstraňte
  • postup opakujte i s odkrojky, dokud nezpracujete celé těsto
  • papír s vykrájenými tvary dejte do předehřáté trouby na 180° C upéci po dobu přibližně 7-8 minut 
  • cukroví v troubě hlídejte, jakmile začne zlátnout po okrajích, vyjměte z trouby 
  • sejměte pečící papír s upečeným cukrovím ihned z plechu a nechte zcela zchladnout
  • pomažte spodní část cukroví domácí low-carb marmeládou a přiložte vrchní část
  • skladujte v suchu a chladnu – ale ono vám moc dlouho nevydrží, chutná totiž skvěle:)

Krásné vánoční období,

Monika & Lukáš

*foto: Pixabay

Komentáře