Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

10.4. 2020

Velikonoční low carb mazanec jako od babičky

Co by to bylo za Velikonoce bez pořádného mazance? I když se stravujete Low carb, nemusíte se ho vzdát! Monika pro vás...

23.3. 2020

Jarní klíčení & život na talíři

Klíčky rostlinek jsou zdrojem minerálů a vitamínů, které si doma vypěstujete snadno sami. Díky našemu genetickému nastavení a skutečnosti, že jsme klíčky...

15.3. 2020

Hygiena ovoce a zeleniny? Víme, jak na to:)

V dnešních dnech se slovo hygiena vyslovuje snad každým a to mnohokrát denně, pojďme si k ní říci více v souvislosti s potravinami –...

11.3. 2020

Imunita a jak ji podpořit?

Víte, že v našich střevech žije víc bakterií, než kdy žilo na naší planetě Zemi? Bakterie, které s námi přirozeně žijí jsou pro...

9.3. 2020

Stařecké skvrny a akné – vyhrajte boj s maskou z granátového jablka!

Stařecké skvrny se dávno neobjevují na pleti pouze lidem důchodového věku, jsou častým problémem žen i mužů již po třicítce (ne-li dříve:)). Akné...

3.3. 2020

Krevety – zásobárna živin na talíři

Mnoho lidí považuje krevety za luxus nebo jakýsi nadstandard, který si dopřejí maximálně na dovolené. Přitom je dnes možné krevety koupit téměř...

28.2. 2020

Ibiškový čaj pro zdraví a hubnutí

Věděli jste, že je léčivý?  Z určitých odrůd ibišku se květy používají jako základ pro osvěžující čaje, výluh je opravdu léčivý....

23.2. 2020

🥬 Pakchoi = pakčoi = bok choy = čínské bílé zelí 🥬

Tato chutná zelenina se z původní vlasti Číny během tisíců let rozšířila do celého světa. Je to příbuzný mangoldu s dobrou zásobou živin...

12.1. 2020

Maso zdravé či škodlivé?

Další studie o masu, další diskuse a veřejnost se se ptá, co si o tom myslet?  Tentokrát je to metaanalýza řady studií uveřejněná...

29.12. 2019

Novoroční zamyšlení

Když jsem v dubnu zakládal skupinu Low carb pro začátečníky na Facebooku, nenapadlo by mě, že nás tu do konce roku bude skoro...

22.12. 2019

Sněhové kuličky

Cukroví na vánoční stůl pro klasické strávníky je všem známé – rohlíčky, úly, pusiny apod. Ale co LC strávníci? Zkuste udělat...

15.12. 2019

O tohle se musíme podělit!

Uplynulý týden pro nás byl velmi významný a to z několika důvodů. Naše skupina Low carb pro začátečníky dosáhla DESETI TISÍC ČLENŮ!...

24.11. 2019

Vejce zapečené s avokádem

V současnosti se svět stravování naštěstí opět navrací k původním a kvalitním potravinám a  vejce je na vrcholu potravinové pyramidy. Pojďme ho tedy proměnit...

12.11. 2019

Nadupaná low-carb tortilla bez vaječné chuti se skvělým nutričním složením

Tortilly jsou pokrm, který se v nízko sacharidovém stravování moc nevyskytuje. Pokud ano, bývá z vaječného základu, pak tedy i velmi vaječné chuti....

28.10. 2019

Brambory vs. batáty

Můžu při LC brambory? A co batáty? Jsou si podobné nebo se nějak liší? Tato nutriční debata mnohdy poháněná dezinformacemi je...

14.10. 2019

Pecka z avokáda, superpotravina?

Víte, že je to ovoce, které neobsahuje skoro žádný cukr, zato velké množství tuku? Avokádo je zdrojem zdravých tuků a vitamínů,...

2.10. 2019

Dýňové gnocchi

🍂S podzimem přišla i sklizeň dýní. Co takhle si dát dýňové gnocchi. Recept je opravdu jednoduchý: 👉🏻menší dýni olopejte, osdtraňte slupku,...

24.9. 2019

Jednoduchý low-carb knäckebrot (křupavý chléb)

Silvestrovký edit: hotový knäckebrot nalámejte na kousky a použijte k sýrům, salámům či zelenině zakáplé olejem. A protože konec roku je často o bilancování, máme...

16.9. 2019

Pepova cesta

Krásné září všem. Je to již 9 měsíců co jsem začal s programem Hubnu jídlem. Prošel jsem celých 6 týdnů...

12.5. 2019

LOW CARB V PRAXI

Článek Low carb pro začátečníky četlo přes 50 tisíc z vás a dostáváme spoustu dotazů. Připravili jsme proto pokračování pro začátečníky, zaměřené...

22.4. 2019

Sledujte Pepu – týden 16

Ahoj, posílám slíbené hlášení. Váš program jedu dál, asi ze 70%, sem tam „zhřeším“ 🙂 Mám teď 107 kg, celkem...

14.4. 2019

Low carb pro začátečníky

Nizkosacharidové stravování není žádná raketová věda. Přesto se spousta lidí dopouští mnoha zbytečných chyb, pramenících z nepochopení nebo nepřesných či zavádějících...

7.4. 2019

Monika: mé vítězství

Low carb stavování – které je založeno na nízkém příjmu cukrů – mi změnilo život tak, že bych si to nikdy...

31.3. 2019

Strach ze selhání

Znáte to taky? Bojíte se, že něco nezvládnete či nedotáhnete do konce, tak to radši ani nezkusíte. Ještě hůř, pokud už...

11.3. 2019

Jaro, játra a cholestrol

K zásadní změně má dojít v jídle Jaro je obdobím nového začátku, transformací spící a hibernující energie k probouzející se síle a životu. Děje...

4.3. 2019

Zkvašte to!

Levná a snadná metoda kvašené zeleniny – fermentace – je přirozeným procesem tvorby bakterií mléčného kvašení, které při tomto procesu samovolně...

25.2. 2019

Pepa jede dál!

Pepa začal před dvěma měsíci a dnes nám poslal své výsledky po sedmi týdnech. Šest týdnů našeho kurzu, nyní se již stravuje...

13.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 6

Kurz Hubnu jídlem je pro mě v cílové rovince. Užívám si 6. jídelníček a opravdu dobrá jídla. Samozřejmě se našli jídla, která...

6.2. 2019

A tohle můžu?

A můžu tohle? Jednoduchá otázka budící vášně a často i konflikty. V různých obměnách „tohle“ jsem ji slyšel nejméně tisíckrát. Často pochází z nevědomosti...

5.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 5

Krásný pozdrav ze zasněžených Krkonoš vám všem posílám.Jsem na chalupě s přáteli a našimi rodinami. Zažívám, co jsem nikdy v životě nezažil. Nedělá mi...