Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

2.1. 2021

Vyčerpané nadledvinky?

V posledním článku jsme si řekli něco o mitochondriích a tvorbě buněčné energie a jak jsou k tomu nutné některé mikroživiny. Nyní pokračiújeme sdílením dalšího Lukášova článku z Nové regeny, tentokrát o nadledvinkách a stresu. Proč? Možná dobře jíte, ale váha se nehýbe…. V letním čísle jsme se malinko dotkli důležitosti buněčné výživy a podpory našich mitochondrií. Maličkých továren uvnitř každé naší buňky, které...

31.12. 2020

Silvestrovské low-carb jednohubky

Tápete ve vymýšlení jednohubek na Silvestra? Zkuste naše „desetiminutovky“, zabodujete na všech fronách (nejen u LC požitkářů):) Recepty tak jednoduché s chutí lahodnou zvládnete připravit ještě dnes! Krásný vstup do Nového roku a zdraví do 2022 přeje tým Hubnu jídlem! Plněné papričky 10 mini papriček sladkých  10 plátků slaniny 1/2 hrnku strouhaného sýru feta  špetka sušeného oregána 2 PL panenský olivový olej ...

30.12. 2020

Hledání zázraku

Článek našeho Lukáše, který před časem vyšel v časopise Nové regena. Není o Low carb, ale o hledání zkratek a zázraků na cestě k lepšímu zdraví. Ale hlavně je o důležitosti mikronutrientů v potravě. Třeba bude inspirací, proč se pustit do poctivého stravování, bez náhražek a průmyslově zpracovaných potravin. Posledních patnáct let téměř denně potkávám nové a nové klienty, hledající cestu k lepšímu zdraví, kvalitnějšímu životu či...

23.12. 2020

Filátko ze pstruha s batátovým bramborovým salátkem

Vánoční klasika v Hubnu jídlem kabátku:) Až ochutnáte, pochopíte, že se česká klasika může obměňovat opravdu vším, co naše pyramida moudrosti (viz.níže) nabízí. Stačí zapojit smysly, poladit chutě a máte na stole třeba takový výtvor, jaký jsme pro vás vymysleli my. Mějte krásné svátky! Monika & Lukáš & Mirka  Pro jednoho jedlíka na jednu porci PŘÍPRAVA: 15 minut TEPELNÁ...

8.11. 2020

Jaké potraviny mohu při Low-carb jíst?

Mnozí z vás tápou, jaké potraviny jsou low -carb a jaké ne. Není divu, na dnešním trhu je mnoho informací (mnohdy matoucích) a produktů, které hlásí, jak jsou low-carb nebo dokonce paleo – a po přečetní etiket je nám jasné, že tomu tak není. V základu si kupujte co nejvíce čerstvých, kvalitních surovin – tepelně neupravených, nezpracovaných. Pro snadnou orientaci...

5.11. 2020

Jaký alkohol při LC můžu?

Celkově se alkohol při LC nedoporučuje vůbec a to z jednoduchých důvodů – vysoká koncetrace rychle vstřebatelných sacharidů.  Nicméně je zde možnost dát si deci červeného vína, které je nejlepší volbou, když už potřebujete po sklence alkoholu sáhnout.  Červené víno (kvalitní, suché– ne krabicové:)) je všeobecně známé jako vhodné ke konzumaci pro obsah zdraví prospěšných látek. Víte jakých? Pro...

29.10. 2020

Dýňovo-ořechový LC dort

Dýně jsou někdy sezónní potravinou, někdy preferovanou LC potravinou – ať je pro vás jakkékoli téma aktuální, zkuste tento recept na super LC dortík:) Nejen že super vypadá, ale i krásně chutná. Pokud někdo není low-carb, pak stačí psané sladidlo nahradit svým preferovaným a máte stejný, chutně zajímavý výsledek na stole:) korpus: 150 g mletých vlašáků 5 vajec 200...

11.10. 2020

Citrónové pohlazení

Všichni se těšíme na Vánoce, máme s rodinou oslavy narozenin nebo s přáteli pikniky a „grilovačky“. Zkuste si jako dezert připravit citrónovou pochoutku jemné chuti a lahodné vůně:) Mrkněte na recept zde:) Těsto: 1 hrnek mandlové mouky 1/3 hrnku Erytritolu 4 PL másla 2 bílky  Citronová vrstva: 4 větší vejce 2 žloutky šťáva ze 2 citronů + 1/2 hrnku vody 1/2...

25.9. 2020

Slavíme druhé narozeniny!

Je to pro nás nauvěřitelné, ale jsou to dva roky, co jsme dokončili půlroční práci a přivedli na svět první český online low carb kurz Hubnu jídlem. K našim narozeninám vám ho chceme zpřístupnit výhodněji! Monika s manželem tehdy byli moji klienti a po jedné přednášce o low carb za mnou přišli, zda bych jim doporučil nějaký LC program, kde by dostali...

30.8. 2020

Ořechy mohou být toxické – pozor na ně!

V LC stravování jsou velice oblíbené a často doporučované ořechy (mimo arašídů, slunečnicových semen atd. – více o ořeších a LC potravinách naleznete zde: https://hubnujidlem.cz/low-carb-pro-zacatecniky/.  Nicméně v ořeších uložených dlouhodobě v teple a vlhku může vzniknout jed Aflatoxin, který je produkován plísní Aspergillus flavus. Vyskytuje se nejen v ořeších, ale ve všech potravinách uložených dlouhodobě v teple a vlhku. Často se ukrývá ve zboží z tropů, jako jsou arašídy...

  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější