Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

3.3. 2020

Krevety – zásobárna živin na talíři

Mnoho lidí považuje krevety za luxus nebo jakýsi nadstandard, který si dopřejí maximálně na dovolené. Přitom je dnes možné krevety koupit téměř v každém větším obchodě v mnoha variantách (i velikostech)– čerstvé, které poznáte podle šedé barvy(loupané nebo neloupané), předvařené, které jsou růžovo-oranžové a samozřejmě také mražené. Krevet existuje asi 2500 druhů a liší se velikostí i vzhledem. Nicméně výživové vlastnosti mají podobné. Největším...

28.2. 2020

Ibiškový čaj pro zdraví a hubnutí

Věděli jste, že je léčivý?  Z určitých odrůd ibišku se květy používají jako základ pro osvěžující čaje, výluh je opravdu léčivý. U nás není až tak běžný, ale Asiaté velmi dobře jeho benefity znají a odpradávna výluh z této rostliny k prevenci a léčbě používají. Ibišek má schopnost snižovat krevní tlak a má protirakovinné účinky – v této souvislosti se hovoří většinou o nádorovém...

23.2. 2020

🥬 Pakchoi = pakčoi = bok choy = čínské bílé zelí 🥬

Tato chutná zelenina se z původní vlasti Číny během tisíců let rozšířila do celého světa. Je to příbuzný mangoldu s dobrou zásobou živin a má velmi nízký obsah kalorií. 👉🏻ochranné účinky před vznikem rakoviny, zejména plic, prostaty a rakoviny tlustého střeva👉🏻obsahuje kyselinu listovou, která mimo jiné ochraňuje plod během prvního trimestru těhotenství před mutací v DNA a před vrozenými vadami neurální trubice...

12.1. 2020

Maso zdravé či škodlivé?

Další studie o masu, další diskuse a veřejnost se se ptá, co si o tom myslet?  Tentokrát je to metaanalýza řady studií uveřejněná v Annals of Internal Medicine (americký lékařský časopis vydávaný Americal College of Physicans) provedená mezinárodní skupinou vědců, kteří dospěli k závěru, že lidé nemusí snižovat svou spotřebu červeného a zpracovaného masa. V posledních několika letech studie po studii ukazovaly...

29.12. 2019

Novoroční zamyšlení

Když jsem v dubnu zakládal skupinu Low carb pro začátečníky na Facebooku, nenapadlo by mě, že nás tu do konce roku bude skoro 12 tisíc! Neuvěřitelné a zavazující. Chtěl jsem vytvořit bezpečný prostor pro sdílení Low carb zkušeností a vzájemnou pomoc a podporu. Bez napadání se, urážení nebo vysmívání. S vědomím, že každý někdy začínal a každý má jiné znalosti nebo tempo učit...

22.12. 2019

Sněhové kuličky

Letošní Vánoce asi bílé nebudou. Sněhové kuličky by to mohly aspoň trochu zachránit 🙂 Ingredience: 1 hrnek pomletých vlašských ořechů 1/2 hrnku kokosové mouky (+ 1/2 lžíce na dokončení) 1/2 hrnku rozpuštěného másla 1 velké vejce 1/2 hrnku erytritolu 1/2 PL vanilkového extraktu Jak na to? troubu předehřejte na 160°C všechny suroviny promíchejte a spojte v měkké, hladké těsto těsto...

15.12. 2019

O tohle se musíme podělit!

Uplynulý týden pro nás byl velmi významný a to z několika důvodů. Naše skupina Low carb pro začátečníky dosáhla DESETI TISÍC ČLENŮ! ❤️🙏 Krom toho jsme dostali jednu z nejhezčích recenzí k našemu kurzu, o kterou se nejde nepodělit! A do třetice, spustli jsme Novoroční výzvu LOW CARB ROK 2020, pro společný začátek, vzájemnou podporu a naše vedení. Šest týdnů, šest nákupních...

24.11. 2019

Vejce zapečené s avokádem

V současnosti se svět stravování naštěstí opět navrací k původním a kvalitním potravinám a  vejce je na vrcholu potravinové pyramidy. Pojďme ho tedy proměnit v něco krásného – třeba zapečené s cuketýnami a avokádem, hmm? Možná už víte, že vejce jsou úžasným palivem pro vaše tělo, ale věděli jste, že jsou také super přínosné pro váš mozek? Zvyšují kognitivní funkce a podporují lepší...

12.11. 2019

Nadupaná low-carb tortilla bez vaječné chuti se skvělým nutričním složením

Tortilly jsou pokrm, který se v nízko sacharidovém stravování moc nevyskytuje. Pokud ano, bývá z vaječného základu, pak tedy i velmi vaječné chuti. Tortilla v Hubnu jídlem provedení vás nejen překvapí svou pevnou strukturou, ale hlavně skvělou, nevaječnou chutí, ačkoli jsme k jejímu vytvoření využili super protein v podobě sušeného bílku Můj bílek. Je to prostě nadupaná low-carb tortilla bez vaječné...

28.10. 2019

Brambory vs. batáty

Můžu při LC brambory? A co batáty? Jsou si podobné nebo se nějak liší? Tato nutriční debata mnohdy poháněná dezinformacemi je často tak nesmyslná, že jsme se rozhodli vás do problematiky těchto hlíz v krátkosti zasvětit. Brambory a batáty sice sdílejí své jméno, ale botanicky si příbuzní nejsou. Zatímco brambora patří do čeledi lilkovitých, batáta má svůj původ v čeledi svlačcovitých....

  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější