Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

31.3. 2019

Strach ze selhání

Znáte to taky? Bojíte se, že něco nezvládnete či nedotáhnete do konce, tak to radši ani nezkusíte. Ještě hůř, pokud už s něčím podobným máte zkušenost z minulosti, kdy se to úplně nepovedlo… Dieta je tím nejlepším příkladem. I když zapomeneme na slovo „dieta“, které často až děsí a použijeme místo něj „nový životní styl“, což low carb strava rozhodně je,...

15.3. 2019

Kdo jsme? Mirka, těší mě!

Mirka stojí po mém boku téměř pět let, od začátku pobytů Tělo & Duše v Koldíně. Sezení s Mirkou patří k něm náročnějším během našich pobytů, (pro mnoho klientů je to vůbec první setkání s psychoterapií a koučinkem) a jejich průběh nejlépe vystihuje charakteristika jména Miroslava – „silná a jemná současně“. Empaticky pomáhá vyrovnat se s tím temnějším v nás. Její pracovně interně říkáme „plakárna“...

11.3. 2019

Jaro, játra a cholestrol

K zásadní změně má dojít v jídle Jaro je obdobím nového začátku, transformací spící a hibernující energie k probouzející se síle a životu. Děje se tak v celé přírodě a i když si to moc neuvědomujeme, i uvnitř nás samotných. Je to ideální období začít na sobě pracovat a ozdravit své tělo i duši. Ideální by bylo, kdybychom respektovali přírodní cykly, a v zimě, tak jak se...

4.3. 2019

Zkvašte to!

Levná a snadná metoda kvašené zeleniny – fermentace – je přirozeným procesem tvorby bakterií mléčného kvašení, které při tomto procesu samovolně vznikají. Po pravdě je takto zkvašená zelenina nazývána elixírem zdraví, neboť ve střevě vytváří a udržuje zdravý mikrobiom – a jak víme, ve střevu se tvoří až 80% naší imunity! Kvašená zelenina je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů, enzymů,...

25.2. 2019

Pepa jede dál!

Pepa začal před dvěma měsíci a dnes nám poslal své výsledky po sedmi týdnech. Šest týdnů našeho kurzu, nyní se již stravuje sám, podle pravidel, která se naučil v praxi. A jak dopadl? Shodil 13,5 kg váhy a 20 cm v pase. Co Pepa říká?Můj program je v cíli. Cítím vděčnost za zkušenost kterou jsem díky programu prožil. Prožívám teď to, co jsem nikdy...

13.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 6

Kurz Hubnu jídlem je pro mě v cílové rovince. Užívám si 6. jídelníček a opravdu dobrá jídla. Samozřejmě se našli jídla, která mě k srdci a chuti nepřirostla, ale program je tak nádherně poskládán, že jsem je prostě vyměnil za jiné z jídelníčku.Program Hubnu jídlem mě totiž naučil ještě více přemýšlet co kupuji, co vařím, co JAK a KDY jím. Díky němu...

6.2. 2019

A tohle můžu?

A můžu tohle? Jednoduchá otázka budící vášně a často i konflikty. V různých obměnách „tohle“ jsem ji slyšel nejméně tisíckrát. Často pochází z nevědomosti nebo selektivní hluchoty. Při našich pobytech, ať už šťávových nebo low carb, jsme skoro každý večer debatovali o jídle. Vzpomínám na jeden týdenní turnus, kde večerní povídání, po probrání teorie, vypadalo asi takhle: Paní: „a ovesný vločky?“ Já:...

5.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 5

Krásný pozdrav ze zasněžených Krkonoš vám všem posílám.Jsem na chalupě s přáteli a našimi rodinami. Zažívám, co jsem nikdy v životě nezažil. Nedělá mi problém nechat nedojedeny talíř,  protože prostě nemám už hlad. Tělo si řekne a já ho slyším! Kamarádi zde mají naražený soudek s čepovaným pivkem. Mě nedělá problém říci  ‚‚děkuji, já si nedám’’! A to pozor, byl, vlastně jsem...

3.2. 2019

Nejlepší semínkový low carb chleba

Jedním z největších strašáků stravování  bez cukru je pro český národ to, že nemáme ten náš chleba, na který bychom si k snídani rádi namazali oblíbenou pomazánku. Nicméně v programu Hubnujidlem.cz se kreativitě meze nekladou – to znamená, že jsme vymysleli semínkový chléb, na který si tu svou pomazánku klidně mázněte 🙂 Semínkový domácí chleba: mandle nahrubo pomleté  100 g...

29.1. 2019

Zpevněte slezinu a nastartujte hubnutí

V našem online kurzu se učíme nejen co nakupovat, jíst a vařit, ale i spoutu věcí, kterí se týkají zdraví. Přinášíme ukázku ke slezině, protože ta je k nastartování hubnutí hodně důležitá! Zpevněte slezinu a podpořte hubnutí!Slezina má v čínské medicíně velmi zvláštní postavení. Existuje dokonce varianta čínského pentagramu s variantou sleziny (prvku Země) uprostřed, se kterou přišel doktor Li Dongyuan, významný čínský lékař...

  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější