NOVÁ VÝZVA Hubnu jídlem se společným začátkem. Startujeme už 30. SRPNA 2023!

Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

4.2. 2021

Tapioka – LC potravina vhodná či ne?

Velmi často se nás dotazujete, zda je tapioka vhodou low-carb potravinou. Mnohé zdánlivě spolehlivé „zroje“ uvádí, že tomu tak není....

3.1. 2021

A zase to střevo

Trávení je jeden z nejdůležitějších procesů v našem těle, se zásadním vlivem na naše vyživení, imunitu, zánětlivost, hormonální systém ale i naši náladu či...

2.1. 2021

Vyčerpané nadledvinky?

V posledním článku jsme si řekli něco o mitochondriích a tvorbě buněčné energie a jak jsou k tomu nutné některé mikroživiny. Nyní pokračiújeme sdílením...

31.12. 2020

Low-carb jednohubky

Tápete ve vymýšlení jednohubek na Silvestra nebo jen tak třeba jako zobání k televizi? Zkuste tyto „desetiminutovky“, zabodujete na všech frontách (nejen u LC...

30.12. 2020

Hledání zázraku

Článek našeho Lukáše, který před časem vyšel v časopise Nové regena. Není o Low carb, ale o hledání zkratek a zázraků na cestě k lepšímu zdraví....

23.12. 2020

Filátko ze pstruha s batátovým bramborovým salátkem

Vánoční klasika v Hubnu jídlem kabátku:) Až ochutnáte, pochopíte, že se česká klasika může obměňovat opravdu vším, co naše pyramida moudrosti...

8.11. 2020

Seznam povolených LC potravin

Mnozí z vás tápou, jaké potraviny jsou low -carb a jaké ne. Není divu, na dnešním trhu je mnoho informací (mnohdy matoucích) a produktů,...

5.11. 2020

Jaký alkohol při LC můžu?

Celkově se alkohol při LC nedoporučuje vůbec a to z jednoduchých důvodů – vysoká koncetrace rychle vstřebatelných sacharidů.  Nicméně je zde možnost dát...

29.10. 2020

Dýňovo-ořechový LC dort

Dýně jsou někdy sezónní potravinou, někdy preferovanou LC potravinou – ať je pro vás jakkékoli téma aktuální, zkuste tento recept...

11.10. 2020

Citrónové pohlazení

Všichni se těšíme na Vánoce, máme s rodinou oslavy narozenin nebo s přáteli pikniky a „grilovačky“. Zkuste si jako dezert připravit citrónovou pochoutku jemné...

25.9. 2020

Slavíme druhé narozeniny!

Je to pro nás nauvěřitelné, ale jsou to dva roky, co jsme dokončili půlroční práci a přivedli na svět první český online...

30.8. 2020

Ořechy mohou být toxické – pozor na ně!

V LC stravování jsou velice oblíbené a často doporučované ořechy (mimo arašídů, slunečnicových semen atd. – více o ořeších a LC potravinách naleznete...

17.6. 2020

Jak na perfektně vykřupanou slaninu?

Myslím, že všichni se shodneme, že perfektně vykřupaná slanina je opravdovým potěšením chutí. Ale to odskakování od prskající pánve, ve...

5.6. 2020

Ořechové a makové řezy

Recept na ořechové řezy jsem přejala od své babičky, updatovala jsem je i na makové a splňující low carb stravování. Tato lahůdka oplývající...

15.5. 2020

Brokolicový salát s granátovým jablkem a brusinkami

Období salátů a lehčích jídel vhodných do teplého letního období se blíží, tak nabízíme trochu inspirace. Salát je hotov za 10 minut i s...

20.4. 2020

Kousněte si do pampelišky! Sníží hladinu cukru a pomůže při zesvětlení pih :)

Je jaro a s ním louky a zahrady žloutnou sluníčkovými květy pampelišek. Že vás pěkně štvou? Než je ze svých zahrad začnete...

10.4. 2020

Velikonoční low carb mazanec jako od babičky

Co by to bylo za Velikonoce bez pořádného mazance? I když se stravujete Low carb, nemusíte se ho vzdát! Monika pro vás...

23.3. 2020

Jarní klíčení & život na talíři

Klíčky rostlinek jsou zdrojem minerálů a vitamínů, které si doma vypěstujete snadno sami. Díky našemu genetickému nastavení a skutečnosti, že jsme klíčky...

15.3. 2020

Hygiena ovoce a zeleniny? Víme, jak na to:)

V dnešních dnech se slovo hygiena vyslovuje snad každým a to mnohokrát denně, pojďme si k ní říci více v souvislosti s potravinami –...

11.3. 2020

Imunita a jak ji podpořit?

Víte, že v našich střevech žije víc bakterií, než kdy žilo na naší planetě Zemi? Bakterie, které s námi přirozeně žijí jsou pro...

9.3. 2020

Stařecké skvrny a akné – vyhrajte boj s maskou z granátového jablka!

Stařecké skvrny se dávno neobjevují na pleti pouze lidem důchodového věku, jsou častým problémem žen i mužů již po třicítce (ne-li dříve:)). Akné...

3.3. 2020

Krevety – zásobárna živin na talíři

Mnoho lidí považuje krevety za luxus nebo jakýsi nadstandard, který si dopřejí maximálně na dovolené. Přitom je dnes možné krevety koupit téměř...

28.2. 2020

Ibiškový čaj pro zdraví a hubnutí

Věděli jste, že je léčivý?  Z určitých odrůd ibišku se květy používají jako základ pro osvěžující čaje, výluh je opravdu léčivý....

23.2. 2020

🥬 Pakchoi = pakčoi = bok choy = čínské bílé zelí 🥬

Tato chutná zelenina se z původní vlasti Číny během tisíců let rozšířila do celého světa. Je to příbuzný mangoldu s dobrou zásobou živin...

12.1. 2020

Maso zdravé či škodlivé?

Další studie o masu, další diskuse a veřejnost se se ptá, co si o tom myslet?  Tentokrát je to metaanalýza řady studií uveřejněná...

29.12. 2019

Novoroční zamyšlení

Když jsem v dubnu zakládal skupinu Low carb pro začátečníky na Facebooku, nenapadlo by mě, že nás tu do konce roku bude skoro...

22.12. 2019

Sněhové kuličky

Cukroví na vánoční stůl pro klasické strávníky je všem známé – rohlíčky, úly, pusiny apod. Ale co LC strávníci? Zkuste udělat...

15.12. 2019

O tohle se musíme podělit!

Uplynulý týden pro nás byl velmi významný a to z několika důvodů. Naše skupina Low carb pro začátečníky dosáhla DESETI TISÍC ČLENŮ!...

24.11. 2019

Vejce zapečené s avokádem

V současnosti se svět stravování naštěstí opět navrací k původním a kvalitním potravinám a  vejce je na vrcholu potravinové pyramidy. Pojďme ho tedy proměnit...

12.11. 2019

Nadupaná low-carb tortilla bez vaječné chuti se skvělým nutričním složením

Tortilly jsou pokrm, který se v nízko sacharidovém stravování moc nevyskytuje. Pokud ano, bývá z vaječného základu, pak tedy i velmi vaječné chuti....