DEJTE SE DOKUPY ZA 182 DNÍ SE STRAVOVACÍM & MOTIVAČNÍM DENÍKEM!
VYZKOUŠEJTE NAŠI PRAVOU LOW CARB ČOKOLÁDU!

Ořechové a makové řezy

Recept na ořechové řezy jsem přejala od své babičky, updatovala jsem je i na makové a splňující low carb stravování. Tato lahůdka oplývající makovou a ořechovou chutí je nejchutnější proležená minimálně jeden den v lednici – těsto pěkně nasaje vlhkost tvarohu a je pak perfektně vláčné a lahodné.


Nezvládli jste novoroční předsevzetí a nezhubli? 

Chcete začít s low carb a bojíte se chyb?

Zkuste to s námi s naším letním LC kurzem!

6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora ostatních


Ingredience na těsto – řezy ořechové:

mleté vlašské ořechy 120 g

jogurt bílý plnotučný 100 g

vejce 4 ks

jedlá soda 1 čl

skořice mletá 1/3 čl

Erytritol  50 g (nebo sladidlo podle preferencí)

špetka soli

Ingredience na těsto – řezy makové:

mletý mák 120 g

jogurt bílý plnotučný 100 g

vejce 4 ks

jedlá soda 1 čl

skořice mletá 1/3 čl

Erytritol  50 g (nebo sladidlo podle preferencí)

špetka soli

Náplň:

bílý jogurt plnotučný 5 lžic 

tvaroh plnotučný 250 g 

Erytritol 4 PL (nebo podle chuti)

hrst mražených malin nebo borůvek

Na posypání: storuhaná vysokoprocentní hořká čkoláda nebo kokos, skořice…

Jak na to?

– žloutky vyšlehejte s Erytritolem do pěny

– přimíchejte jogurt a čerstvě pomletý mák  nebo čerstvě pomleté ořechy (podle typu korpusu)

– přidejte skořici a jedlou sodu

– vyšlehejte bílky se špetkou soli a zlehka vmíchejte 

– směs přelijte na plech vyložený pečícím papírem a pečete v předehřáté troubě na 160 – 180°C cca 30 minut 

– nechte zcela vychladnout

Náplň:

– smíchejte jogurt, Erytritol a tvaroh 

Dokončení: 

– upečený korpus rozřízněte napůl 

– polovinu krému natřete na jednu půlku, zasypte hrstí malin nebo borůvek

– navrch položte druhou polovinu korpusu a potřete zbytkem krému

– vložte do lednice na min. 12 hodin (čím déle se odleží, tím je chutnější)

– před servírováním posypte strouhanou čokoládou nebo kokosem a rozkrájejte na libovolné kousky

Dobrou chuť!

Monika

TIP: Čerstvě pomletý mák zpracujte, delší uskladňování (i v uzavřené skelnici) mu nesvědčí – oleje v něm obsažené totiž oxidují a důsledkem je hořká (žluklá) chuť máku, krerý dokáže pěkně zkazit celý pokrm. Takový mák dál nezpracovávejte, ale vyhoďte, neboť vám může způsobit i nepříjemné zažívací potíže.

Komentáře