Low-carb jednohubky

Tápete ve vymýšlení jednohubek na Silvestra nebo jen tak třeba jako zobání k televizi? Zkuste tyto „desetiminutovky“, zabodujete na všech frontách (nejen u LC požitkářů):) Recepty tak jednoduché s chutí lahodnou zvládnete připravit ještě dnes!

Plněné papričky

10 mini papriček sladkých 

10 plátků slaniny

1/2 hrnku strouhaného sýru feta 

špetka sušeného oregána

2 PL panenský olivový olej 

česnek (volitelný)

párátka na spojení slaniny

——————————————————————————-

Chcete začít s low carb a nevíte si rady?

Nebo chcete ochutnat jedinečné low-carb recepty a získat LC kuchařku na 6 týdnů?

PŘÍPOJTE SE DO NAŠEHO LOW CARB KURZU!

6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – odborná podpora v uzavřené FC skupině & koučing

——————————————————————————-

Jak na to?

– troubu předehřejte na 200 °C

– na pečící plech položte alobal k zachycení odkapávajícícho tuku a sýru

– na plech položte pečící mřížku – odložte stranou

– omyté papričky zbavte konců se stopkou a lžičkou vyčistěte od semínek

– v misce vymíchejte vidličkou sýr feta s oregánem a panenským olivovým olejem

– pokud chcete mít pikantnější chuť, do sýru prolisujte 1 malý stroužek česneku a klidně i špetku chilli

– směs přeneste do sáčku (zdobící, igelitový,…), kterým postupně naplňte všechny papričky tak, že je zlehka zmáčnete, aby se otevřely a vtlačíte ze sáčku směs dovnitř

– každou papričku obalte jedním plátkem slaniny, její konce spojte párátkem tak, aby se při pečení neuvolnila (nepropichujte ale papričku)

– vložte na pečící rošt na plechu do trouby na 20-25 minut nebo na tak dlouho, abyste dosáhli zlatavého povrchu slaniny

– po upečení nechte lehce schladit, vyjměte párátka a podávejte:)

Plněná vejce lososovou pěnou

5 vajec

150 g žervé

50 g uzeného lososa

citronová šťáva

sůl 

pepř

petrželka / pažitka na ozdobu

Jak na to?

– vejce uvařte natvrdo (cca 10 minut)

– vodu zceďte a nechte vejce zchladnout

– oloupejte skořápku, rozpulte a vyloupněte žloutky do misky

– přidejte ke žloutkům najmeno nakrájeného uzeného lososa (lze nahradit konzerovaným lososem, nebo i tuňákem…), sůl, pepř a dochuťte citronovu šťávou

– vymíchaný krém vložte do plnícího sáčku a naplňte jím vajíčka

– navrch posypte pažitkou / petrželkou na dozdobení

Mini mozzarelky s mátovým pestem

mini mozzarellky – 1 balení

bazalka čerstvá

cherry rajčátka

pesto:

mleté mandle 2 PL

Parmazán strouhaný 2 PL

panenský olivový olej 2 PL

máta čerstá 1 hrst

stroužek česneku 1 ks

Jak na to?

Pesto: promixujte všechny suroviny tyčovým mixérem -> konzistence tak, aby vám vznikla pastovitá směs

V ní obalte mazzarelky a nechte 1 hodinku odpočívat, aby natáhli chuť pesta.

– na tyčku na špíz (špejli) napichujte napřeskáčku mozzarellku obalenou v pestu, cherry rajče a mezi každý díl vložte lístek bazalky

Dobrou chuť a krásný vstup do Nového roku přeje,

Lukáš, Monika a Mirka

zdroj foto: foodbymars.com

Komentáře