Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

14.4. 2019

Low carb pro začátečníky

Nizkosacharidové stravování není žádná raketová věda. Přesto se spousta lidí dopouští mnoha zbytečných chyb, pramenících z nepochopení nebo nepřesných či zavádějících...

7.4. 2019

Monika: mé vítězství

Low carb stavování – které je založeno na nízkém příjmu cukrů – mi změnilo život tak, že bych si to nikdy...

31.3. 2019

Strach ze selhání

Znáte to taky? Bojíte se, že něco nezvládnete či nedotáhnete do konce, tak to radši ani nezkusíte. Ještě hůř, pokud už...

11.3. 2019

Jaro, játra a cholestrol

K zásadní změně má dojít v jídle Jaro je obdobím nového začátku, transformací spící a hibernující energie k probouzející se síle a životu. Děje...

4.3. 2019

Zkvašte to!

Levná a snadná metoda kvašené zeleniny – fermentace – je přirozeným procesem tvorby bakterií mléčného kvašení, které při tomto procesu samovolně...

25.2. 2019

Pepa jede dál!

Pepa začal před dvěma měsíci a dnes nám poslal své výsledky po sedmi týdnech. Šest týdnů našeho kurzu, nyní se již stravuje...

13.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 6

Kurz Hubnu jídlem je pro mě v cílové rovince. Užívám si 6. jídelníček a opravdu dobrá jídla. Samozřejmě se našli jídla, která...

6.2. 2019

A tohle můžu?

A můžu tohle? Jednoduchá otázka budící vášně a často i konflikty. V různých obměnách „tohle“ jsem ji slyšel nejméně tisíckrát. Často pochází z nevědomosti...

5.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 5

Krásný pozdrav ze zasněžených Krkonoš vám všem posílám.Jsem na chalupě s přáteli a našimi rodinami. Zažívám, co jsem nikdy v životě nezažil. Nedělá mi...

3.2. 2019

Nejlepší semínkový low carb chleba

Jedním z největších strašáků stravování  bez cukru je pro český národ to, že nemáme ten náš chleba, na který bychom si k snídani...

29.1. 2019

Zpevněte slezinu a nastartujte hubnutí

V našem online kurzu se učíme nejen co nakupovat, jíst a vařit, ale i spoutu věcí, kterí se týkají zdraví. Přinášíme ukázku ke...

29.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 4

Krásný den všem.Uplynulý týden byl pro mě velmi zvláštní. Byl pro mě dost pracovně náročný, jak fyzicky, tak i psychicky. Věci...

22.1. 2019

Syndrom všezničujícího Ale…

Jsme všichni na jedné lodi. Chceme žít tak, abychom byli zdraví, dokázali produktivně pracovat, trávit svůj čas s rodinou a přáteli, občas si...

21.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 3

Ahoj všem,  začínám 4 týden v programu. Změny které vidíte z venku jsou malé, oproti změnám,  které cítím uvnitř. Už úplně zmizely...

19.1. 2019

Květáková pizza s tomatovou salsou a pikantním salámem

Udělejte si tu nejlepší pizzu Margheritu nebo Salami ve své vlastní troubě! Vymysleli jsme pro vás lehkou a rychlou pizzu, kterou...

Lukáš Bulin
16.1. 2019

Kdo jsme? Lukáš, těší mě!

Založil jsem terapeutické centrum TĚLO & DUŠE v Koldíně, v kterém pořádáme týdenní ozdravné pobyty s pitím zeleninových šťáv nebo paleo/lowcarb hifat stravováním....

15.1. 2019

Kdo jsme? Monika, těší mě!

Jsem matka dvou chlapců, manželka velkého gurmána a kuchaře, funkční trenér, fotografka, bloggerka, překladatelka knih, produkční a event manažerka & cestovatelka v jedné...

13.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 2

Pepa se s námi pustil na cestu za svým zdravějším já a rozhodl se o tom průběžne reportovat.   A jak se cítí po dvou týdnech?...

12.1. 2019

Záchranná příloha – zeleninové nudle

Asi to známe všichni. V receptu se na nás směje hezky vypadající příloha, ale naše chuť se s ní patlat je na bodu mrazu....

7.1. 2019

Ricotta-skořicový koláč

To, že jíme nízkosacharidově, bez přidaných a skrytých cukrů, ještě neznamená, že si občas nemůžeme udělat nějaký dezert! Pokud jste v low...

1.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 0

Pepa je 37letý šéfkuchař. Dlouhé roky provozoval vlastní hospůdku, dokonce se s ní objevil ve dvou dílech Polhreichova Ano, šéfe! (hvězdu...

26.12. 2018

Nejlepší low carb chleba!

Mnoho začínajících s lowcarb stravováním si nedovede představit život bez chleba. Nejsem zastáncem náhražek, ale tenhle cibulový chléb je fakt pecka!...

23.12. 2018

Zázvor na nachlazení – ano či ne?

Zimní období nám kromě radovánek na sněhu přináší také mnohá úskalí v podobě prochladnutí, chřipek a často i angín. Existuje mnoho přírodních či alternativních...

19.12. 2018

Tajemství neprůstřelné kávy

Každý příznivec low carb, tedy nízkosacharidového stravování, o ní již nejspíš slyšel. Káva s máslem a kokosovým tukem. Ale proč vlastně? V čem je...

18.12. 2018

Přerušovaný půst

Jednoduché věci bývají často těmi nejfunkčnějšími. Jako třeba přerušovaný půst. Je velmi mocným nástrojem na cestě k lepšímu zdraví i k úpravě váhy. A otvírá...

11.7. 2017

Pravda o cukru

Naše “moderní” civilizace dosáhla za posledních sto let neuvěřitelného pokroku. Lze to vidět porovnáním třeba automobilového a telekomunikačního průmyslu, letecké dopravy a samozřejmě...

1.6. 2017

Tukem ke zdraví

V minulém čísle jsme si řekli něco málo o cukru a jeho negativním  dopadu na naše zdraví. Poznali jsme inzulinovou a leptinovou intoleranci a na...

1.4. 2017

Metabolický syndrom: (ne)známé onemocnění

Jakkoliv nepěkně a možná až exoticky tento název zní, až polovina klientů přijíždí do Koldína právě s tímto “onemocněním,” i když o Metabolickém syndromu možná...

1.3. 2017

Jídlo jako prevence i lék

Pravidelně píši a přednáším o významu stravování, které by mělo tvořit absolutní základ terapie jakéhokoliv zdravotního problému. Taková strava by měla být...