DEJTE SE DOKUPY ZA 182 DNÍ SE STRAVOVACÍM & MOTIVAČNÍM DENÍKEM!
VYZKOUŠEJTE NAŠI PRAVOU LOW CARB ČOKOLÁDU!

Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

23.2. 2020

🥬 Pakchoi = pakčoi = bok choy = čínské bílé zelí 🥬

Tato chutná zelenina se z původní vlasti Číny během tisíců let rozšířila do celého světa. Je to příbuzný mangoldu s dobrou zásobou živin...

12.1. 2020

Maso zdravé či škodlivé?

Další studie o masu, další diskuse a veřejnost se se ptá, co si o tom myslet?  Tentokrát je to metaanalýza řady studií uveřejněná...

29.12. 2019

Novoroční zamyšlení

Když jsem v dubnu zakládal skupinu Low carb pro začátečníky na Facebooku, nenapadlo by mě, že nás tu do konce roku bude skoro...

22.12. 2019

Sněhové kuličky

Cukroví na vánoční stůl pro klasické strávníky je všem známé – rohlíčky, úly, pusiny apod. Ale co LC strávníci? Zkuste udělat...

15.12. 2019

O tohle se musíme podělit!

Uplynulý týden pro nás byl velmi významný a to z několika důvodů. Naše skupina Low carb pro začátečníky dosáhla DESETI TISÍC ČLENŮ!...

24.11. 2019

Vejce zapečené s avokádem

V současnosti se svět stravování naštěstí opět navrací k původním a kvalitním potravinám a  vejce je na vrcholu potravinové pyramidy. Pojďme ho tedy proměnit...

12.11. 2019

Nadupaná low-carb tortilla bez vaječné chuti se skvělým nutričním složením

Tortilly jsou pokrm, který se v nízko sacharidovém stravování moc nevyskytuje. Pokud ano, bývá z vaječného základu, pak tedy i velmi vaječné chuti....

28.10. 2019

Brambory vs. batáty

Můžu při LC brambory? A co batáty? Jsou si podobné nebo se nějak liší? Tato nutriční debata mnohdy poháněná dezinformacemi je...

14.10. 2019

Pecka z avokáda, superpotravina?

Víte, že je to ovoce, které neobsahuje skoro žádný cukr, zato velké množství tuku? Avokádo je zdrojem zdravých tuků a vitamínů,...

2.10. 2019

Dýňové gnocchi

🍂S podzimem přišla i sklizeň dýní. Co takhle si dát dýňové gnocchi. Recept je opravdu jednoduchý: 👉🏻menší dýni olopejte, osdtraňte slupku,...

24.9. 2019

Jednoduchý low-carb knäckebrot (křupavý chléb)

Silvestrovký edit: hotový knäckebrot nalámejte na kousky a použijte k sýrům, salámům či zelenině zakáplé olejem. A protože konec roku je často o bilancování, máme...

16.9. 2019

Pepova cesta

Krásné září všem. Je to již 9 měsíců co jsem začal s programem Hubnu jídlem. Prošel jsem celých 6 týdnů...

12.5. 2019

LOW CARB V PRAXI

Článek Low carb pro začátečníky četlo přes 50 tisíc z vás a dostáváme spoustu dotazů. Připravili jsme proto pokračování pro začátečníky, zaměřené...

22.4. 2019

Sledujte Pepu – týden 16

Ahoj, posílám slíbené hlášení. Váš program jedu dál, asi ze 70%, sem tam „zhřeším“ 🙂 Mám teď 107 kg, celkem...

14.4. 2019

Low carb pro začátečníky

Nizkosacharidové stravování není žádná raketová věda. Přesto se spousta lidí dopouští mnoha zbytečných chyb, pramenících z nepochopení nebo nepřesných či zavádějících...

7.4. 2019

Monika: mé vítězství

Low carb stavování – které je založeno na nízkém příjmu cukrů – mi změnilo život tak, že bych si to nikdy...

31.3. 2019

Strach ze selhání

Znáte to taky? Bojíte se, že něco nezvládnete či nedotáhnete do konce, tak to radši ani nezkusíte. Ještě hůř, pokud už...

11.3. 2019

Jaro, játra a cholestrol

K zásadní změně má dojít v jídle Jaro je obdobím nového začátku, transformací spící a hibernující energie k probouzející se síle a životu. Děje...

4.3. 2019

Zkvašte to!

Levná a snadná metoda kvašené zeleniny – fermentace – je přirozeným procesem tvorby bakterií mléčného kvašení, které při tomto procesu samovolně...

25.2. 2019

Pepa jede dál!

Pepa začal před dvěma měsíci a dnes nám poslal své výsledky po sedmi týdnech. Šest týdnů našeho kurzu, nyní se již stravuje...

13.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 6

Kurz Hubnu jídlem je pro mě v cílové rovince. Užívám si 6. jídelníček a opravdu dobrá jídla. Samozřejmě se našli jídla, která...

6.2. 2019

A tohle můžu?

A můžu tohle? Jednoduchá otázka budící vášně a často i konflikty. V různých obměnách „tohle“ jsem ji slyšel nejméně tisíckrát. Často pochází z nevědomosti...

5.2. 2019

Sledujte Pepu! Týden 5

Krásný pozdrav ze zasněžených Krkonoš vám všem posílám.Jsem na chalupě s přáteli a našimi rodinami. Zažívám, co jsem nikdy v životě nezažil. Nedělá mi...

3.2. 2019

Nejlepší semínkový low carb chleba

Jedním z největších strašáků stravování  bez cukru je pro český národ to, že nemáme ten náš chleba, na který bychom si k snídani...

29.1. 2019

Zpevněte slezinu a nastartujte hubnutí

V našem online kurzu se učíme nejen co nakupovat, jíst a vařit, ale i spoutu věcí, kterí se týkají zdraví. Přinášíme ukázku ke...

29.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 4

Krásný den všem.Uplynulý týden byl pro mě velmi zvláštní. Byl pro mě dost pracovně náročný, jak fyzicky, tak i psychicky. Věci...

22.1. 2019

Syndrom všezničujícího Ale…

Jsme všichni na jedné lodi. Chceme žít tak, abychom byli zdraví, dokázali produktivně pracovat, trávit svůj čas s rodinou a přáteli, občas si...

21.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 3

Ahoj všem,  začínám 4 týden v programu. Změny které vidíte z venku jsou malé, oproti změnám,  které cítím uvnitř. Už úplně zmizely...

19.1. 2019

Květáková pizza s tomatovou salsou a pikantním salámem

Udělejte si tu nejlepší pizzu Margheritu nebo Salami ve své vlastní troubě! Vymysleli jsme pro vás lehkou a rychlou pizzu, kterou...

Lukáš Bulin
16.1. 2019

Kdo jsme? Lukáš, těší mě!

Založil jsem terapeutické centrum TĚLO & DUŠE v Koldíně, v kterém pořádáme týdenní ozdravné pobyty s pitím zeleninových šťáv nebo paleo/lowcarb hifat stravováním....