Monika: mé vítězství

Low carb stavování – které je založeno na nízkém příjmu cukrů – mi změnilo život tak, že bych si to nikdy nedokázala ani představit. Nyní mám kontrolu nad svým životem a chováním a čistota mých myšlenek je nepředstavitelná.


Před LC byl můj život chaotický – běhala jsem mezi prací, rodinou a vařením v neorganizované rutině, o které jsem smýšlela jako o nejlepší pro nás všechny.


Začalo to všechno vlastně náhodou po pobytu u mého kamaráda Lukáše Bulína v Koldíně, který mě seznámil (nutno říci, že již po několikáté, ale až tehdy mi vše došlo) s paleo a low carb stravováním a dopadem příjmu skrytého cukru na každý lidský organizmus.


Má rodina a přátelé si mysleli, že jsem se zbláznila:) Mimo vyškrtnutí přísunu cukrů viditelných i těch skrytých jsem vynechala i vešekrý alkohol. Zní to bláznivě, ale do týdne jsem se cítila neporazitelná – disciplinovaná tak, jak jsem dosud nezažila. Díky tomu, že jsem matkou dvou chlapců a manželkou velkého gurmána, jsem měla nejspíš výhodu – musela jsem v kreativitě nastavit laťku opravdu vysoko, abych uspokojila i jejich mlsné jazýčky:) Když vařím LC/paleo, tak prostě používám základní, živé potraviny a to na tom miluju nejvíc. A baví mě s low-carb experimentovat a nacházet alternativy běžných, zažitých jídel. Když jsem měla třeba chuť na hamburger, dala jsem mu jinou podobu – v sýrové housce s hranolkami z batátů a domácí majolkou. A vznikl tak například jeden z oblíbených receptů našeho Kurzu.


Po měsíci jsem se cítila tak, jak nikdy předtím a musela jsem si koupit nový pásek, neboť starému došly dírky na utažení – měla jsem o 2 velikosti menší oblečení. 


Občas přicházely myšlenky na zaběhlé chutě (konkrétněji v podobě anglických, máslových sušenek nebo křupavého, českého rohlíku), tak jsem si vždy řekla, že ty věci můžu mít, pokud je opravdu chci. “Ale potřebuješ je?” Vždy jsem se z toho nějak dostala. Snažila jsem se nedostávat se do situací, které by mě podněcovaly k uklouznutí – například pokud jsem šla do restaurace, věděla jsem již dopředu, co si z menu dám, aby to splňovalo mé zásady. Pokud vybraná restaurace neměla to, co bych mohla jíst, vybrala jsem jinou. 


Jsem přesvědčená o tom, že jídlo má zásadní vliv na zdraví – nejen fyzické, ale i psychické. Mé výkyvy nálad jsou pryč a dokážu si nastavit klid duše i těla pouhým soustředěním. Ráno se vzbouzím odpočatá a plná energie, nebolí mě tělo a jsem s zde pro svět s každodenním úsměvem. A to přeji i Vám!

S láskou,

Monika


Můj dnešní jídelníček:

Snídaně:
2 míchaná vejce na Ghí s hrstí listového špenátu a 1 grilované rajče s mozzarellou

Oběd:
Listový salát s restovaným hovězím a kuřecím masem, zalitý panenským olivovým olejem a zastříknutý balzamikem, zasypaný sušenými rajčátky naloženými v olivovém oleji a granátovým jablkem + hoblinkami parmazánu

Večeře:
Pečený losos na rukolovém lůžku s batátovými hranolky, bazalkovým pestem a avokádovou majolkou

Komentáře
  • Stáhněte si zdarma průvodce low carb programem HUBNU JÍDLEM

    Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí a budeme je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších newsletterů ode nás, které se budou týkat souvisejícího tématu. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu. Zásady zpracovávání osobních údajů Hubnu jídlem
  • Rubriky
  • Nejčtenější