Nejlepší semínkový low carb chleba

Jedním z největších strašáků stravování  bez cukru je pro český národ to, že nemáme ten náš chleba, na který bychom si k snídani rádi namazali oblíbenou pomazánku. Nicméně v programu Hubnujidlem.cz se kreativitě meze nekladou – to znamená, že jsme vymysleli semínkový chléb, na který si tu svou pomazánku klidně mázněte 🙂

Semínkový domácí chleba:

mandle nahrubo pomleté  100 g

lněné zlaté semínko 100 g

dýňové semínko 100 g

slunečnicové semínko 100 g

sezamové semínko 10 g

chia 50 g

psyllium 10 PL

tapioková mouka 5 PL

mandlová mouka 100 g

kokosová mouka 50 g

sůl 1 čl

olivový olej 1, 5 PL

300 ml vody

Jak na chleba?

  • základní informací pro vás je, že suché složky by měly vážit 600 g a voda má mít objem 300 ml
  • troubu předehřejte na 160°C
  • mandle pomelte nahrubo
  • všechna semínka smíchejte se všemi ořechy a solí – vznikne krásná, sypká směs s drobnými kousky
  • přilejte olej a promíchejte
  • pokud chcete chleba péci ihned – přimíchejte vodu vřelou
  • pokud směs necháte minimálně 30 minut odležet – přimíchejte vodu studenou
  • vyložte pečícím papírem formu na pečení
  • směs na chléb vmačkejte do nádoby a urovnejte povrch (případně si navlhčete ruce, aby jste se k chlebíku moc nelepiliJ
  • pečte v předehřáté troubě 40 minut – 1 hodinu – až povrch lehce zezlátne

Pokud si mícháte směs svoji podle zásoby vašich domácích ořechů a semínek,  pak si sčítejte váhy 🙂

Monika.

Komentáře