DEJTE SE DOKUPY ZA 182 DNÍ SE STRAVOVACÍM & MOTIVAČNÍM DENÍKEM!
VYZKOUŠEJTE NAŠI PRAVOU LOW CARB ČOKOLÁDU!

Blog

Aktuality ze světa zdravého stravování.

 

15.1. 2019

Kdo jsme? Monika, těší mě!

Jsem matka dvou chlapců, manželka velkého gurmána a kuchaře, funkční trenér, fotografka, bloggerka, překladatelka knih, produkční a event manažerka & cestovatelka v jedné...

13.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 2

Pepa se s námi pustil na cestu za svým zdravějším já a rozhodl se o tom průběžne reportovat.   A jak se cítí po dvou týdnech?...

12.1. 2019

Záchranná příloha – zeleninové nudle

Asi to známe všichni. V receptu se na nás směje hezky vypadající příloha, ale naše chuť se s ní patlat je na bodu mrazu....

7.1. 2019

Ricotta-skořicový koláč

To, že jíme nízkosacharidově, bez přidaných a skrytých cukrů, ještě neznamená, že si občas nemůžeme udělat nějaký dezert! Pokud jste v low...

1.1. 2019

Sledujte Pepu! Týden 0

Pepa je 37letý šéfkuchař. Dlouhé roky provozoval vlastní hospůdku, dokonce se s ní objevil ve dvou dílech Polhreichova Ano, šéfe! (hvězdu...

26.12. 2018

Nejlepší low carb chleba!

Mnoho začínajících s lowcarb stravováním si nedovede představit život bez chleba. Nejsem zastáncem náhražek, ale tenhle cibulový chléb je fakt pecka!...

23.12. 2018

Zázvor na nachlazení – ano či ne?

Podzimní, zimní i jarní období nám kromě radovánek z krásných dnů a aktivit jednotlivých ročních období  přináší také mnohá úskalí v podobě prochladnutí, chřipek...

19.12. 2018

Tajemství neprůstřelné kávy

Každý příznivec low carb, tedy nízkosacharidového stravování, o ní již nejspíš slyšel. Káva s máslem a kokosovým tukem. Ale proč vlastně? V čem je...

18.12. 2018

Přerušovaný půst

Jednoduché věci bývají často těmi nejfunkčnějšími. Jako třeba přerušovaný půst. Je velmi mocným nástrojem na cestě k lepšímu zdraví i k úpravě váhy. A otvírá...

11.7. 2017

Pravda o cukru

Naše “moderní” civilizace dosáhla za posledních sto let neuvěřitelného pokroku. Lze to vidět porovnáním třeba automobilového a telekomunikačního průmyslu, letecké dopravy a samozřejmě...

1.6. 2017

Tukem ke zdraví

V minulém čísle jsme si řekli něco málo o cukru a jeho negativním  dopadu na naše zdraví. Poznali jsme inzulinovou a leptinovou intoleranci a na...

1.4. 2017

Metabolický syndrom: (ne)známé onemocnění

Jakkoliv nepěkně a možná až exoticky tento název zní, až polovina klientů přijíždí do Koldína právě s tímto “onemocněním,” i když o Metabolickém syndromu možná...

1.3. 2017

Jídlo jako prevence i lék

Pravidelně píši a přednáším o významu stravování, které by mělo tvořit absolutní základ terapie jakéhokoliv zdravotního problému. Taková strava by měla být...