Záchranná příloha – zeleninové nudle

Asi to známe všichni. V receptu se na nás směje hezky vypadající příloha, ale naše chuť se s ní patlat je na bodu mrazu. Nebo máte plátek masa či kus pečeného kuřete a přemýšlíte, co k němu. I to se může stát a má to několik řešení:

Dejte si jídlo bez přílohy, pokud vás opravdu zasytí.

Nakrájejte si kousek zeleniny, případně ji lehce ogrilujte na rozpálené pánvi.

Udělejte si extra rychlé zeleninové nudle.

 

 

Záchranná příloha – zeleninové nudle

 

Snadné, rychlé a překvapivě dobré.

Naprosto fascinují kombinace batáty a celeru.

Potřebujete jen uvedenou zeleninu, trochu olivového oleje nebo ghí (nebo půl na půl) a stroužek česneku.

Zeleninu „naškrábejte“ na nudle škrabkou na brambory.

Česnek nasekejte na drobné kousky.

 

Rozehřejte tuk v pánvi a lehce osmahněte česnek.

Do rozpálené pánve přidejte nudle, promíchejte, aby se obalily tukem a pak už si jich moc nemusíte všímat, občas zamíchejte.

Chceme, aby byly spíš opečené než dušené. Během 15 minut se začnou lehce přichytávat a vonět.

Hotovo.

Tagy:
Komentáře