NOVÁ VÝZVA Hubnu jídlem se společným začátkem. Startujeme už 30. SRPNA 2023!

Velikonoční LC zajíček

„Lowcarbáci“,  Velikonoce jsou za dveřmi! Těšíte se? Toto krásné období roku je pro mnohé opravdu zásadní tak, jako Vánoce.

-> vyzdobte si byt, obarvěte vajíčka, napleťte pomlázky a navařte a napečete spousty LC dobrot, které s námi sdílejte na  @hubnujidlem@low_carb_pro_začítečníky.

Přejeme vám všem, ať prožijete přípravy na svátky i období velikonoční s vašimi nejbližšími ve zdraví a ať ten příjemný, hřejivý pocit lásky a radosti v kruhu rodinném je provázen pohodou a vůní Velikonoc!

Recept na velikonočního low-carb zajdu níže a na LC mazanec zde: https://hubnujidlem.cz/?s=mazanec🙂

Ať vám chutná:) 

Monika & Lukáš

____________________________________________________________

Nezvládli jste svá předsevzetí a nezhubli? 

Chcete začít s low carb a bojíte se chyb?

Zkuste to s naším online low-carb 6-ti týdenním kurzem! https://hubnujidlem.cz/kurz-hubnu-jidlem/

6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora ostatních

____________________________________________________________

Low-carb zajíček

INGREDIENCE

mandlová mouka 60 g

kokosová mouka 25 g

tapioková mouka 2 PL

erytritol 1,5 PL

prášek do pečiva 1 čl

špetka soli

vejce 2 ks

kokosový olej 2 PL

vanikový extrakt 1 čl

skořice 2 čl + erytritol 2 čl -> smíchané

JAK NA TO?

– troubu předehřejte na 180°C 

– v míse smíchejte mandlovou, kokosovou a tapiokovou mouku + erytritol, sůl a prášek do pečiva

– přidejte vyšlehaná vejce, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt

– v druhé mističce rozmíchejte 2 lžičky skořice a 2 lžičky erytritolu

– do vymazané formy zajíčka vkládejte lžící těsto na části (například na třetiny) a  vždy zaypte danou část po celé ploše erytritolem se skořicí -> přidejte další vrstvu těsta a opět posypte erytritolem se skořicí -> takto naplňte celou formu zajíčka 

– zajda má po rozkrojení mramorovou strukturu a voní po skořici:) 

– pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut nebo do zezlátnutí povrchu

Zajíčka zasypte najemno pomletým erytritolem a skořicí.

Dobrou chuť:)

Komentáře