Silvestrovký edit: hotový knäckebrot nalámejte na kousky a použijte k sýrům, salámům či zelenině zakáplé olejem. A protože konec roku je často o bilancování, máme pro vás i krátké Novorční zamyšlení o LC a jeho přínosech na zdraví a kvalitu života.
Chcete-li přejít na low-carb, pak jako správný Čech určitě přemýšlíte o tom, že ty ranní cesty do voňavé pekárny pro křupavé rohlíčky a měkoučký, teplý chleba prostě nemůžete opustit, protože chuť a struktura pečiva v ústech je pro vás zásadní součástí každého dne.
Zkuste vynechat z vašeho rituálu tu cestu do pekárny a místo cesty si připravte domácí low-carb pečivo sami! Ano, jde to!
Již jsme vám představili nejlepší low-carb cibulový chleba a vynikající semínkový chleba (recepty na oba chleby naleznete v článku na blogu Hubnu Jídlem) a nyní se s vámi podělíme o další výborný recept na domácí low-carb knäckebrot – křupavý chleba.
Alternativa knäckebrotů, které jste byli zvyklí jíst na snídani nebo večeři s vaší oblíbenou pomazánkou je na přípravu opravdu jednoduchá! Smíchejte semínka, která máte doma (nebo dle receptu níže) se sýrem, solí a vodou a krekry jsou na světě.
PŘÍPRAVA: 5 minut
TEPELNÁ ÚPRAVA: 1 hodina 20 minut
Ingredience:
100 g dýňových semínek
60 g lněných semínek
100 g slunečnicových semínek
100 g sezamových semínek
3 lžíce strouhaného sýru (Eidam, Parmazán – který máte zrovna doma)
400 ml vody
sůl 1 čl
A jak na to?
Chcete začít s low carb a bojíte se chyb?
Máme pro vás online kurz, kde se během šesti týdnů vše naučíte každodenní praxí
6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora koučky i ostatních účastníků
V lednu 2023 startujeme společně v rámci naší NOVOROČNÍ VÝZVY!
Poznámka:
Pokud použijete k pečení dva plechy současně, vrchní plech občas otočte nebo prohoďte s plechem spodním. Plechy neustále hlídejte, ať se nespálí. Vše závisí na kvalitě a zkušenosti s pečením ve vaší troubě, tedy čas námi uvedený je pouze orientační.