DEJTE SE DOKUPY ZA 182 DNÍ SE STRAVOVACÍM & MOTIVAČNÍM DENÍKEM!
VYZKOUŠEJTE NAŠI PRAVOU LOW CARB ČOKOLÁDU!

Kešunéza – lowcarb majonéza z kešu ořechů

Při lowcarb stravování často pužíváme klasickou majonézu a zrovna tak je časté i použití ořechů kešu. Proč nezkombinovat tyto dvě LC suroviny a nevytvořit si domácí kešunézu k dochucení salátů, k výrobě dipů apod.? Použijete ji všude tam, kde v receptech přidáváte majonézu a ještě k tomu dodáte tělu super výživu z kešu ořechů, které obsahují řadu prospěšných vitamínů a minerálů, včetně vitamínů E, K a B, a také hořčíku a draslíku & jsou také skvělým zdrojem zdravých tuků.

Příprava je jednoduchá a chuť lahodná!

Ingredience:

  • kešu ořechy 1 šálek
  • citronová šťáva 1 PL
  • jablečný ocet 1 PL
  • hořčice 1 čl
  • česnek sešený 1 čl
  • sůl špetka
  • voda 1/2 šálku 

Jak na to?

  • pokud nemáte doma výkonný mixér, nejprve si namočte kešu do horké vody a nechte je změknout (stačí přibližně 30 minut), vodu zceďte
  • nebo můžete kešu namočit do studené vody a nechat je namočené přes noc, poté vodu zceďte
  • všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujete na krémovou konzistenci
  • dochuťe tak, aby vám výsledná chuť vyhovovala
  • můžete vytvářet různé variace s přidáním např. bylinek, červené papriky, cibulky apod.
  • kešunéza vám vydrží v ledničce 5-7 dnů

Chcete začít s low carb a bojíte se chyb?

Zkuste to s naším low-carb 6-ti týdenním kurzem! https://hubnujidlem.cz/kurz-hubnu-jidlem/

6 týdnů online kurz – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora ostatních

Komentáře