Všichni se těšíme na Vánoce, máme s rodinou oslavy narozenin nebo s přáteli pikniky a „grilovačky“. Zkuste si jako dezert připravit citrónovou pochoutku jemné chuti a lahodné vůně:)
Mrkněte na recept zde:)
Těsto:
1 hrnek mandlové mouky
1/3 hrnku Erytritolu
4 PL másla
2 bílky
Citronová vrstva:
4 větší vejce
2 žloutky
šťáva ze 2 citronů + 1/2 hrnku vody
1/2 hrnku Erytritolu
3 PL másla
2 PL kokosové mouky
Jak na spodní vrstvu?
– předehřejte troubu 150 °C
– vyložte pečící pekáč (24 x 24 cm) papírem na pečení
– v míse vyšlehejte do pěny rozpuštěné máslo a erytritol
– přidejte bílky a dobře promíchejte, aby se vše pěkně spojilo
– nakonec zapracujte mandlovou mouku
– těsto vložte do pekáčku a pečte 12 – 15 min, až svrchu lehce zezlátne
– nechte zchladnout
—————————————————————————————————————
Nezvládli jste sami zhubnout?
Chcete začít s low carb a bojíte se chyb?
Zkuste to s námi s naším LC kurzem!
6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora ostatních
—————————————————————————————————————-
A zde citronová vrstva:
– v míse smíchejte všechny suroviny a nakonec přidejte rozpuštěné máslo
– na mírném ohni pomalu vařte za stálého míchání (dřevěnou vařečkou) tak, že spodek hrnce neustále vařečkou přejíždějte, aby se vejce nesrazila
– vařte tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit na vařečku
– odstraňte z ohně
Na dokončení:
– nalijte směs na těsto a nechte 12 – 15 minut zapéci (tak, abyste viděli, že se citronová vrstva lehce zpevnila)
– nechte zcela zchladnout a vložte na 6 hodin do lednice
– po odležení nakrájejte na kostky, zaprašte kokosovou moukou na dozdobení a nechte si chutnat!
Monika & Lukáš