Tato chutná zelenina se z původní vlasti Číny během tisíců let rozšířila do celého světa. Je to příbuzný mangoldu s dobrou zásobou živin a má velmi nízký obsah kalorií.
👉🏻ochranné účinky před vznikem rakoviny, zejména plic, prostaty a rakoviny tlustého střeva
👉🏻obsahuje kyselinu listovou, která mimo jiné ochraňuje plod během prvního trimestru těhotenství před mutací v DNA a před vrozenými vadami neurální trubice
👉🏻 obsahuje vitamin C, vitamin E a betakaroten
👉🏻 má silné antioxidační vlastnosti, které pomáhají buňkám odolávat poškození volnými radikály
👉🏻 obsahuje také minerální selen (což většina zeleniny a ovoce ne).Tento prvek pomáhá při detoxikaci těla, zabraňuje zánětu a snižuje výskyt nádorů
👉🏻obsažená vláknina přispívá ke zdraví střev a udržuje rovnováhu střevní mikroflóry
A jak na přípravu?
A použít jako přílohu třeba k pečenému masu.
Dobrou chuť!