Mnoho začínajících s lowcarb stravováním si nedovede představit život bez chleba. Nejsem zastáncem náhražek, ale tenhle cibulový chléb je fakt pecka! Během našich low carb pobytů to byl vždycky nejžádanější recept od všech. A tak ho pouštím do světa.
Suroviny:
cibule 2 ks
Lžíce balzamikového octa
100 g mletého lněného semínka
50 g mletých mandlí
50 g kokosové mouky
25 g psyllia
Lžička mletého kmínu
Lžička prášku do pečiva bez fosfátů
Lžička mořské soli
150 tučného tvarohu
3 vejce
100 ml vody
Jak na to?
Rozehřejte troubu na 170 stupňů.
Nakrájenou cibulku osmahněte na lžíci přepuštěného másla hezky do hněda. Vmíchejte lžíci balzamikového octa.
Než cibule vychladne, namelte lněné semínko a mandle. Smíchejte s kokosovou moukou, psylliem, přidejte mletý kmín, prášek do pečiva a sůl.
V jiné míse smíchejte tvaroh, vejce a 100 ml vody. Promíchejte dohromady se sypkou směsí a cibulí.
Vytvarujte bochánek nebo veku. Pečte na plechu s pečícím papírem asi hodinu.
Chcete začít s low carb a bojíte se chyb? Máme pro vás online kurz, kde se během šesti týdnů vše naučíte každodenní praxí
6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora koučky i ostatních účastníků
V lednu 2023 startujeme společně v rámci naší NOVOROČNÍ VÝZVY!
Výborný k vajíčkům, pomazánkám nebo jako topinka k tataráku.
Přidáte-li se do našeho 6 týdenního online kurzu, naučíte se mnoho dalších low carb vychytávek a receptů a získáte kompletní kuchařku na 6 týdnů, která Vám zůstane.
Lukáš a Monika
Pokud s LC začínáte, založili jsme skupinu LOW CARB pro začátečníky, pro podporu všech nováčků!