To, že jíme nízkosacharidově, bez přidaných a skrytých cukrů, ještě neznamená, že si občas nemůžeme udělat nějaký dezert!
Pokud jste v low carb nováčci, zkuste vydržet bez náhražek dezertů a sladkostí několik prvních týdnů, ať toho cukrového démona neživíte.
Tahle mňamka je třešničkou na dortu každého menu a nemusíte se za ni stydět ani na jakékoli slavnostní hostině. Opět se držím svého oblíbeného – čím jednodušší, tím lepší, takže níže si můžete sami dokázat, jací jste cukráři 🙂
Nezvládli jste novoroční předsevzetí a nezhubli?
Chcete začít s low carb a bojíte se chyb?
Zkuste to s námi s naší Jarní výzvou!
6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora ostatních
Pro jednoho jedlíka na cca 8 porcí
PŘÍPRAVA: 10 minut
TEPELNÁ ÚPRAVA: 20 minut
Ingredience:
8 rozpuštěných lžic másla
1 balení sýru Ricotta (plnotučný)
4 vejce
½ hrnku kokosové mouky
1 lžíce skořice
1/3 hrnku Erytritolu
1 lžíce vanilkového extraktu
½ lžíce prášku do pečiva
Ořechy (volitelné)
pečící papír
dortová forma
Jak na to?
Jak na to podrobněji?
Vyndejte si s předstihem všechny suroviny na pracovní desku, aby při zpracování měly pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 150 °.
V míse rozpusťte máslo, Ricottu, vejce a extrakt smíchejte buď ručně, nebo můžete použít mixér. Přidejte suché přísady (kokosovou mouku, Erytritol, pečící prášek a skořici (případně ořechy)) a dobře vymíchejte do jednotné směsi.
Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Je zbytečné formu vymazávat – pečící papír do formy tak, aby přes strany formy papír přesahoval vně, vtlačte prsty papír na dno a kopírujte dno a strany formy. Vytvoří se jakási kapsička, která krásně poslouží svému účelu. Těsto vlijte do formy a pečte na 150°C přibližně 20- 30 minut (v závislosti na velikosti dortové formy a výkonu trouby).
Podávejte zasypané skořicí a dozdobené vyšlehanou šlehačkou.
Co kdyby:
OTÁZKA: Co kdybych zapomněl vyndat před přípravou všechny suroviny z lednice?
ODPOVĚĎ: Netruchlete – nejsme profi cukráři a jsme teprve na začátku našeho cukrářského uměníJ Není koláči konec, neboť se upeče a bude stejně tak dobrý. Nicméně suroviny v pokojové teplotě se lépe spojí a výsledkem je jemnější struktura koláče.
Monika