„Lowcarbáci“, Velikonoce jsou za dveřmi! Těšíte se? Toto krásné období roku je pro mnohé opravdu zásadní tak, jako Vánoce.
-> vyzdobte si byt, obarvěte vajíčka, napleťte pomlázky a navařte a napečete spousty LC dobrot, které s námi sdílejte na @hubnujidlem a @low_carb_pro_začítečníky.
Přejeme vám všem, ať prožijete přípravy na svátky i období velikonoční s vašimi nejbližšími ve zdraví a ať ten příjemný, hřejivý pocit lásky a radosti v kruhu rodinném je provázen pohodou a vůní Velikonoc!
Recept na velikonočního low-carb zajdu níže a na LC mazanec zde: https://hubnujidlem.cz/?s=mazanec🙂
Ať vám chutná:)
Monika & Lukáš
____________________________________________________________
Nezvládli jste svá předsevzetí a nezhubli?
Chcete začít s low carb a bojíte se chyb?
Zkuste to s naším online low-carb 6-ti týdenním kurzem! https://hubnujidlem.cz/kurz-hubnu-jidlem/
6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora ostatních
____________________________________________________________
Low-carb zajíček
INGREDIENCE
mandlová mouka 60 g
kokosová mouka 25 g
tapioková mouka 2 PL
erytritol 1,5 PL
prášek do pečiva 1 čl
špetka soli
vejce 2 ks
kokosový olej 2 PL
vanikový extrakt 1 čl
skořice 2 čl + erytritol 2 čl -> smíchané
JAK NA TO?
– troubu předehřejte na 180°C
– v míse smíchejte mandlovou, kokosovou a tapiokovou mouku + erytritol, sůl a prášek do pečiva
– přidejte vyšlehaná vejce, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt
– v druhé mističce rozmíchejte 2 lžičky skořice a 2 lžičky erytritolu
– do vymazané formy zajíčka vkládejte lžící těsto na části (například na třetiny) a vždy zaypte danou část po celé ploše erytritolem se skořicí -> přidejte další vrstvu těsta a opět posypte erytritolem se skořicí -> takto naplňte celou formu zajíčka
– zajda má po rozkrojení mramorovou strukturu a voní po skořici:)
– pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut nebo do zezlátnutí povrchu
Zajíčka zasypte najemno pomletým erytritolem a skořicí.
Dobrou chuť:)