DEJTE SE DOKUPY ZA 182 DNÍ SE STRAVOVACÍM & MOTIVAČNÍM DENÍKEM!
VYZKOUŠEJTE NAŠI PRAVOU LOW CARB ČOKOLÁDU!

Velikonoční low carb mazanec jako od babičky

Co by to bylo za Velikonoce bez pořádného mazance? I když se stravujete Low carb, nemusíte se ho vzdát! Monika pro vás vytvořila báječný recept, který zvládnete levou zadní a pochutná si celá rodina.

Co budete potřebovat?

  • 1 měkký tvaroh
  • 2 vejce
  • 125g másla
  • 170g mandlové mouky
  • 70g kokosové mouky
  • Půl prášku do pečiva bez fosfátů
  • 3/4 lžičky xantalové gumy (alternativa: namleté lněné semínko nebo 1 žloutek navíc, pak nechte odležet 4 hodiny)
  • Lžička kůry z bio citronu
  • Lžička vanilkového extraktu
  • Erytritol 80 g
  • Špetka soli

Na dokončení před vložením do trouby: 1 vejce a mandlové plátky na ozdobení


Jak na to?

  • smíchejte všechny sypké ingredience
  • přimíchejte všechny ostatní (tekuté) přísady
  • vymíchejte do hladkého těsta a nechte nejméně hodinu odpočinout v lednici
  • pokud používáte místo xantalové gumy 1 žloutek navíc, pak je minimální doba odležení v lednici 4 hodiny, aby se vše pěkně spojilo
  • troubu předehřejte na 160°C a vyložte plech pečícím papírem
  • navlhčete si ruce a těsto opatrně přendejte na plech, pomocí navlhčených rukou vytvarujte mazanec a uhlaďte povrch
  • potřete rozšlehaným vejcem a posypte mandlovými lupínky
  • pečete na 160°C cca 60 minut, nebo podle potřeby

TIP: že je mazanec upečený poznáte tak, že ho jemně stalčíte svrchu a pěkně pruží. Pokud je stále dost měkký, potřebuje tedy ještě dopéci, ale už je pěkně zlatý, přikryjte ho alobalem, at se nespálí, ale uvnitř pěkně dopeče:)

Chcete další recepty? Zkuste náš low carb kurz!

Komentáře