Asi to známe všichni. V receptu se na nás směje hezky vypadající příloha, ale naše chuť se s ní patlat je na bodu mrazu. Nebo máte plátek masa či kus pečeného kuřete a přemýšlíte, co k němu. I to se může stát a má to několik řešení:
Dejte si jídlo bez přílohy, pokud vás opravdu zasytí.
Nakrájejte si kousek zeleniny, případně ji lehce ogrilujte na rozpálené pánvi.
Udělejte si extra rychlé zeleninové nudle.
Snadné, rychlé a překvapivě dobré.
Naprosto fascinují kombinace batáty a celeru.
Potřebujete jen uvedenou zeleninu, trochu olivového oleje nebo ghí (nebo půl na půl) a stroužek česneku.
Zeleninu „naškrábejte“ na nudle škrabkou na brambory.
Česnek nasekejte na drobné kousky.
Rozehřejte tuk v pánvi a lehce osmahněte česnek.
Do rozpálené pánve přidejte nudle, promíchejte, aby se obalily tukem a pak už si jich moc nemusíte všímat, občas zamíchejte.
Chceme, aby byly spíš opečené než dušené. Během 15 minut se začnou lehce přichytávat a vonět.
Hotovo.