Tápete ve vymýšlení jednohubek na Silvestra nebo jen tak třeba jako zobání k televizi? Zkuste tyto „desetiminutovky“, zabodujete na všech frontách (nejen u LC požitkářů):) Recepty tak jednoduché s chutí lahodnou zvládnete připravit ještě dnes!
Plněné papričky
10 mini papriček sladkých
10 plátků slaniny
1/2 hrnku strouhaného sýru feta
špetka sušeného oregána
2 PL panenský olivový olej
česnek (volitelný)
párátka na spojení slaniny
——————————————————————————-
Chcete začít s low carb a bojíte se chyb? Máme pro vás online kurz, kde se během šesti týdnů vše naučíte každodenní praxí
6 týdnů – jídelníčky a recepty – nákupní seznamy – podpora koučky i ostatních účastníků
V lednu 2023 startujeme společně v rámci naší NOVOROČNÍ VÝZVY!
——————————————————————————-
Jak na to?
– troubu předehřejte na 200 °C
– na pečící plech položte alobal k zachycení odkapávajícícho tuku a sýru
– na plech položte pečící mřížku – odložte stranou
– omyté papričky zbavte konců se stopkou a lžičkou vyčistěte od semínek
– v misce vymíchejte vidličkou sýr feta s oregánem a panenským olivovým olejem
– pokud chcete mít pikantnější chuť, do sýru prolisujte 1 malý stroužek česneku a klidně i špetku chilli
– směs přeneste do sáčku (zdobící, igelitový,…), kterým postupně naplňte všechny papričky tak, že je zlehka zmáčnete, aby se otevřely a vtlačíte ze sáčku směs dovnitř
– každou papričku obalte jedním plátkem slaniny, její konce spojte párátkem tak, aby se při pečení neuvolnila (nepropichujte ale papričku)
– vložte na pečící rošt na plechu do trouby na 20-25 minut nebo na tak dlouho, abyste dosáhli zlatavého povrchu slaniny
– po upečení nechte lehce schladit, vyjměte párátka a podávejte:)
Plněná vejce lososovou pěnou
5 vajec
150 g žervé
50 g uzeného lososa
citronová šťáva
sůl
pepř
petrželka / pažitka na ozdobu
Jak na to?
– vejce uvařte natvrdo (cca 10 minut)
– vodu zceďte a nechte vejce zchladnout
– oloupejte skořápku, rozpulte a vyloupněte žloutky do misky
– přidejte ke žloutkům najmeno nakrájeného uzeného lososa (lze nahradit konzerovaným lososem, nebo i tuňákem…), sůl, pepř a dochuťte citronovu šťávou
– vymíchaný krém vložte do plnícího sáčku a naplňte jím vajíčka
– navrch posypte pažitkou / petrželkou na dozdobení
Mini mozzarelky s mátovým pestem
mini mozzarellky – 1 balení
bazalka čerstvá
cherry rajčátka
pesto:
mleté mandle 2 PL
Parmazán strouhaný 2 PL
panenský olivový olej 2 PL
máta čerstá 1 hrst
stroužek česneku 1 ks
Jak na to?
Pesto: promixujte všechny suroviny tyčovým mixérem -> konzistence tak, aby vám vznikla pastovitá směs
V ní obalte mazzarelky a nechte 1 hodinku odpočívat, aby natáhli chuť pesta.
– na tyčku na špíz (špejli) napichujte napřeskáčku mozzarellku obalenou v pestu, cherry rajče a mezi každý díl vložte lístek bazalky
Dobrou chuť a krásný vstup do Nového roku přeje,
Lukáš, Monika a Mirka
zdroj foto: foodbymars.com